Καταστράφηκαν ολοσχερώς από την βροχή καλλιέργειες σε Πέλλα και Σέρρες

Τεράστιο πλήγμα δέχθηκαν καλλιέργειες στον δήμο Πέλλας και στον δήμο Σερρών, μετά την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (4/6).

Στην περίπτωση του νομού Πέλλας τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή των Γιαννιτσών με επίκεντρο την Αραβησσό, το Πλαγιάρι και το Αχλαδοχώρι, όπου περίπου 3.500 με 4.000 στρέμματα με δέντρα και καλλιέργειες έχουν ισοπεδωθεί.

Όπως περιέγραψε παραγωγός, ο όποιος διατηρεί 170 στρέμματα με δέντρα και εκτάσεις με βαμβάκι στην περιοχή της Αραβησσού, το απόγευμα της Κυριακής υπήρξε συνδυασμός έντονης χαλαζόπτωσης και βροχόπτωσης που δεν έχει συμβεί ξανά.

Τα κτήματα που έχουν πληγεί περισσότερο καλλιεργούνται με βερίκοκα, κεράσια, ροδάκινα και νεκταρίνια ενώ υπάρχουν και χωράφια με βαμβάκι και καλαμπόκι. Οπως λένε οι αγρότες η φετινή παραγωγή έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Διαβάστε επίσης  Πέλλα: Ο μαθητής που έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο 14χρονου απειλούσε και εξύβριζε 15χρονη

Χθες Δευτέρα 5, Ιουνίου, έπειτα από εκκλήσεις των παραγωγών έγινε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για να ασκηθούν πιέσεις και να ενημερωθεί η ΠΚΜ προκειμένου η περιοχή να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν και σε χωριά του Δήμου Βισαλτίας στις Σέρρες , μετά από εικοσάλεπτη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Εκτεταμένες ζημιές υπάρχουν σε χωράφια με καλαμπόκι, βαμβάκι, φιστίκια, αμπέλια αλλά και ελιές, ενώ όπως αναφέρουν κοινοτάρχες, τις επόμενες ημέρες θα γίνει καταγραφή των ζημιών.

Πηγή: agronews.gr