Κάτω Αχαΐα: Αποζημίωση 900000 ευρώ για ρούχα “μαϊμού” ζητά η Louis Vuitton

Τα μπλουζάκια έφεραν τις στάμπες και άλλων επώνυμων οίκων

Σοβαρά μπλεξίματα με τον οίκο μόδας Louis Vuitton έχουν ένας Ρομά και δύο Πακιστανοί, οι οποίοι πωλούσαν χιλιάδες μπλουζάκια “μαϊμού” στην Κάτω Αχαΐα.

Η δικογραφία έχει σχηματιστεί από τις ανακριτικές αρχές, όμως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας, δήλωσε και Έλληνας δικηγόρος με εξουσιοδότηση από την γνωστή εταιρεία υψηλής ραπτικής Louis Vuitton, που ζητά αποζημίωση για την πλαστογράφηση του σήματος του εμπορικού οίκου, ύψους 900.000 ευρώ από τους τρεις κατηγορούμενους, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 15 Ιουνίου του 2020, όταν κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας είχε κάνει έφοδο σε αποθήκη εμπορευμάτων στην Κάτω Αχαγιά, όπου βρήκε και κατάσχεσε χιλιάδες μπλουζάκια με γνωστές φίρμες «μαϊμού», μηχάνημα εντύπωσης σημάτων και μήτρες στάμπας με φίρμες επώνυμων ρούχων, όπως Louis Vuitton, Gant, Nike, κ.ά.

Το ειδικό κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας που είχε έρθει από την Αθήνα, με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, εντόπισε παράνομο εργαστήριο κατασκευής και αποθήκευσης απομιμητικών ειδών ένδυσης, ενώ συνελήφθησαν 3 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα εμπορικά σήματα, την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, καθώς και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Διαβάστε επίσης  Θρίλερ με την εξαφάνιση 41χρονου στη Χαλκιδική - «Ελεγε για συνοδηγό που έχει χτυπήσει, ενώ δεν υπήρχε»

Στην αποθήκη είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν 3.651 «επώνυμα» είδη ένδυσης, 36.700 λογότυπα επωνύμων εταιρειών, 2.000 ετικέτες, 2 μηχανήματα εντύπωσης λογοτύπων, διάφορα έγγραφα, σημειώσεις και τιμολόγια, ενώ ο χώρος επιτηρούνταν από κλειστό κύκλωμα καμερών.

Σύμφωνα με την δικογραφία, τα παράνομα προϊόντα διακινούνταν σε τουριστικές κυρίως περιοχές της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι το επιδιωκόμενο όφελος από την πώληση των παράνομων εμπορευμάτων υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ.