Κάτω Πατήσια: Εξετάζεται η συσχέτιση του “Blackout Challenge” στην αυτοκτονία του 14χρονου

Tik Tok

Τον εντόπισε η μητέρα του στο δωμάτιο του

Σε σοκ βρίσκεται η κοινωνία των Κάτω Πατησίων μετά την είδηση πως 14χρονος μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιο του.

Το παιδί βρήκαν απαγχονισμένο οι γονείς του μέσα στο δωμάτιό του στο σπίτι της οικογένειας στα Κάτω Πατήσια καλώντας άμεσα το ΕΚΑΒ, χωρίς όμως οι διασώστες να καταφέρουν να το σώσουν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δίπλα στον 14χρονο μαθητή βρέθηκε το κινητό τηλέφωνό του.

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν οι γονείς του παιδιού ειδοποίησαν ότι ο αδερφός του δεν θα λάβει μέρος στους προγραμματισμένους αγώνες παγκρατίου για το περασμένο Σάββατο, στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί – που ζούσε με την μητέρα και τον αδερφό του, καθώς οι γονείς του ήταν σε διάσταση – βρήκε η ίδια η μητέρα, έπειτα από σύντομη απουσία από το σπίτι.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, το ενδεχόμενο αυτοκτονίας σε αυτές της ηλικίας είναι αρκετά σπάνιο, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως ο 14χρονος είτε έπεσε θύμα bullying είτε συμμετείχε στη φονική «πρόκληση» δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Διαβάστε επίσης
Λάρισα: Γυναίκα καταγγέλλει τον κουνιάδο της για τον ξυλοδαρμό της

Το φονικό «blackout challenge»

H «πρόκληση συσκότισης», ή αλλιώς «blackout challenge», ενθαρρύνει ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να… ανεβάσουν βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Μόνο που το παιχνίδι αυτό έχει αποβεί μοιραίο.

Οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρόκληση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το Blackout Challenge μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Πηγή: megatv.com