Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό σε Μίχο και μητέρα της 12χρονης προτείνει η εισαγγελέας

Κολωνός δίκη 12χρονη

Τι πρότεινε για τον “Μιχάλη” και άλλους “πελάτες”

Την πρόταση να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Ηλία Μίχο και στη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό έκανε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προς δικαστές και ενόρκους.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας φέρεται να ζήτησε να μην χορηγηθούν ελαφρυντικά στο Μίχο λόγω των ειδεχθων πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε.

Για τον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επίσης βασικό κατηγορούμενο στη δίκη του Κολωνού η εισαγγελέας ζήτησε επίσης να μην του χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό.

Τώρα, για τη μητέρα της 12χρονης η εισαγγελέας φέρεται επίσης να πρότεινε τη μη χορήγηση ελαφρυντικών με το σκεπτικό ότι η πράξη της εκβίασης για την οποία καταδικάστηκε περιέχει απαξία, όπως επίσης και επειδή παραμέλησε την ανήλικη κόρη της.

Διαβάστε επίσης  Κωνσταντίνος Φλώρος: «Εχασα την ψυχραιμία μου, αλλά δεν γρονθοκόπησα τον Γραμμένο», είπε στην απολογία του

Δείτε επίσης: Δικηγόρος 12χρονης από τον Κολωνό: “Η μικρή είναι χαρούμενη και περιμένει να δει τη μαμά της”

Ακόμη για τους αποκαλούμενους «πελάτες» της ανήλικης που καταδικάστηκαν η εισαγγελέας φέρεται να τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ελαφρυντικού για όσους έχουν άπαξ πράξη. Αντίθετα για όσους έχουν αδίκημα κατ’ εξακολούθηση να ζήτησε να μην τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά.

Τέλος, δεν αναγνωρίστηκε από την εισαγγελέα σε κανέναν καταδικασθέντα το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη ενώ για έναν καταδικασθέντα που φέρεται να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας η εισαγγελέας ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Την απόφαση θα την λάβει το δικαστήριο.

Την τελική απόφαση επί των ελαφρυντικών θα τη λάβει το δικαστήριο. Ακολούθως θα αποφασιστούν οι ποινές που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή φωτό: Eurokinissi