Κολωνός: Κατηγορούμενοι ζήτησαν να υποβάλουν ερωτήσεις στη 12χρονη

Κολωνός δίκη 12χρονη

Τι θα συμβεί αν το αίτημα γίνει δεκτό

Πρώτη μάρτυρας στην υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό είναι η γυναίκα που αποκάλυψε τον ανείπωτο εφιάλτη που ζούσε η ανήλικη.

Πρόκειται για τη θεία του παιδιού η οποία έχει ξεκινήσει την κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δηλαδή την παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

Η σημερινή δεύτερη ημέρα της δίκης ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες με την ανάγνωση από την εισαγγελέα του βαρύτατου κατηγορητηρίου σε βάρος των 26 κατηγορουμένων της υπόθεσης, οι οποίοι φέρονται να τήρησαν την ίδια στάση που είχαν και στις απολογίες τους στην ανακρίτρια.

Δείτε επίσης: Στο Εφετείο από σήμερα η δίκη της 12χρονης από τον Κολωνό (ΦΩΤΟ)

Πιο συγκεκριμένα, ο 55χρονος Ηλίας Μίχος αρνήθηκε ότι βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη, αλλά παραδέχθηκε ότι είχε συνευρεθεί μαζί της. Από την πλευρά της η 38χρονη μητέρα του κοριτσιού αρνήθηκε ότι εξωθούσε το παιδί στην πορνεία.

Διαβάστε επίσης  Τέμπη: Ερευνα της αντεισαγγελέως εφετών για την εκχωμάτωση και επίστρωση του σημείου δυστυχήματος

Τέλος οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους συνηγόρους υπεράσπισης κατηγορουμένων τέθηκε αίτημα για υποβολή ερωτήσεων στην ανήλικη. Σε περίπτωση που το αίτημα γίνει δεκτό η εξέταση της 12χρονης δεν θα γίνει διά ζώσης, αλλά οι ερωτήσεις θα διατυπωθούν γραπτώς και θα απαντηθούν με την παρουσία ψυχολόγου.

Πηγή: protothema.gr