Κορονοϊός: Σπάει το “φράγμα” του 1.000.000 εμβολιασμών στη χώρα

δόσεις εμβόλια

Πάνω από 915.000 οι εμβολιασμοί

Οπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τo “φράγμα” του 1 εκατομμυρίου εμβολιασμών κατά του κορονoϊού αναμένεται να σπάσει μέσα σε αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί πάνω από 915.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα περάσουμε το 1.000.000.

Σήμερα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 30.000 άνθρωποι και ο αριθμός δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 34.000, αριθμός που θα αποτελέσει ημερήσιο ρεκόρ για τη χώρας.

«Έχουν περάσει δύο μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας και σήμερα έχουμε τρία διαφορετικά εμβόλια που χορηγούνται στη χώρα μας. Τα στοιχεία που σφραγίζουν την επιτυχία των εμβολίων είναι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα», ανέφερε αρχικά η κυρία Θεοδωρίδου.

«Και τα τρία εμβόλια είναι αποτελεσματικά και για τη βρετανική μετάλλαξη. Αναμένεται τους επόμενους μήνες να έχουμε ένα νέο εμβόλιο, της Johnson & Johnson, το οποίο έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία του ανασυνδυασμένου ιικού φορέα. Το εμβόλιο αυτό είναι αποτελεσματικό κατά 86% για την πρόληψη της σοβαρής νόσου και 100% για την πρόληψη θανάτου» σημείωσε, τονίζοντας το πλεονέκτημα ότι είναι εύχρηστο και μονοδοσικό.

«Τα τρία εμβόλια που χορηγούνται μέχρι σήμερα έχουν διαφορές ως προς το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης», συνέχισε.

Το σχήμα των δύο δόσεων αποτελεί κανόνα, ωστόσο αν κάποιος καθυστερήσει τη δεύτερη δόση τότε εξακολουθεί να είναι αποτελεσματική καθώς δεν μειώνεται η αξία του εμβολίου, υπογράμμισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *