Κούγιας: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προσφύγει δικαστικά σε βάρος της εισαγγελέως» – «Να το κάνετε», του απάντησε

Ρούλα Πισπιρίγκου δίκη Τζωρτζίνα

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να ειρωνεύεται την κατηγορούμενη

Ενταση επικράτησε και σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας.

Μετά την αγόρευση – «καταπέλτη» της εισαγγελέα της έδρας Ευ. Σπυριδωνίδου σε βάρος της κατηγορούμενης μητέρας ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε στο ακροατήριο πως θα προσφύγει κατά της εισαγγελικής λειτουργού, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν έχει δικαίωμα να στραφεί σε βάρος της εντολέας του με ειρωνείες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Δεν έχει κάνεις δικαίωμα να ειρωνεύεται την κατηγορούμενη. Πληροφορήθηκα ότι η ειρωνεία “πήγε σύννεφο” και από την πρόεδρο και από την εισαγγελέα. Η εισαγγελέας ανέφερε το πρωτοφανές πως «η μόνη ατυχία που είχε η Τζωρτζίνα ήταν να έχει μητέρα την κυρία κατηγορούμενη» ανέφερε ο συνήγορος.

«Θα καταγγείλουμε την εισαγγελέα» – «Να το κάνετε»

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας τόνισε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προσφύγει στα αστικά και τα ποινικά δικαστήρια σε βάρος της εισαγγελέα για συκοφαντική δυσφήμιση. «Θα καταγγείλουμε την εισαγγελέα και ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Αρείου Πάγου» ανέφερε ο κ. Κούγιας με την εισαγγελέα να του απαντά: «Να το κάνετε».

Μάλιστα ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου (η οποία σήμερα απουσιάζει από το δικαστήριο) υπέβαλλε αίτημα προκειμένου να κατατεθεί η αγόρευση της εισαγγελέως γραπτώς.

Ο κ. Κούγιας είπε μεταξύ άλλων: «Η εισαγγελέας απαγόρευε επί πολλές ώρες. Η αγόρευση ήταν προφορική. (…) Να κατατεθεί τώρα η αγόρευση. Όπως γίνεται πάντα σε όλες τις δίκες. Αν δεν κατατεθεί γραπτώς η αγόρευσή της, δεν θα ξεκινήσω τη δική μου αγόρευση».

Δείτε επίσης: Ο Κούγιας απαντά στην ανακοίνωση της Ενωση Εισαγγελέων για τις δηλώσεις του για τη δίκη Πισπιρίγκου

Το αίτημα αυτό του συνηγόρου (για κατάθεση δηλαδή γραπτώς της πρότασης της εισαγγελέα σε αυτό το στάδιο) απερρίφθη τελικά με απόφαση του δικαστηρίου. «Αν στη δικογραφία εισέλθει το οποιοδήποτε έγγραφο και ειδικά η πρόταση της εισαγγελέως μετά το πέρας της διαδικασίας στο ακροατήριο η υπεράσπιση θα προσβάλει τα πρακτικά για πλαστότητα», είπε ο κ. Κούγιας όταν άκουσε την απορριπτική απόφαση της έδρας επί του αιτήματός του.

Διαβάστε επίσης  Ελεύθερος ο Κωνσταντίνος Φλώρος με τον όρο να μην πλησιάζει τον βουλευτή Γραμμένο στα 50 μέτρα

«Για να τον φέρει πίσω, έφτασε στο έγκλημα»

Σήμερα στο δικαστήριο αγορεύουν οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας, δηλαδή της πλευράς του Μάνου Δασκαλάκη, Δ. Γεωργακόπουλος και Δ. Καράμπελας, οι οποίο συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την ενοχή της Ρούλας Πισπιριγκου, όπως κατηγορείται.

Μεταξύ άλλων, στην αγόρευσή του, ο κ. Γεωργακόπουλος σημείωσε ότι η ποσότητα κεταμίνης που εντοπίστηκε στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας «είναι υπερδιπλάσια από το μέσο όρο των θανάτων από κεταμίνη» και επισήμανε πως είναι η συγκεκριμένη ουσία «είναι ξεκάθαρο ότι χορηγήθηκε από την κατηγορουμένη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι».

Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Δ. Καράμπελας είπε κατά τη διάρκεια της δικής του αγόρευσης στο δικαστήριο: «Πρόκειται για δίκη ιατρικού αντικειμένου και όλοι βγήκαμε σοφότεροι από αυτήν. Πρέπει ωστόσο να διερευνήσετε την υπόθεση με τα όσα ελάμβαναν χώρα στο σπίτι του ζευγαριού. Μιλάμε για τη διερεύνηση μίας εγκληματικής ενέργειας. Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα δεμένο ζευγάρι αλλά με ένα ζευγάρι σκοτωμένο πριν το Καραμανδάνειο.

Το ίδιο και πριν το παιδί εισαχθεί στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού». Βρίσκονταν σε διάσταση. Όσο η κατηγορουμένη ήταν μαζί με τον Δασκαλάκη ήταν καλά. Όταν έφευγε ο Δασκαλάκης, θόλωνε, της γύριζε το μάτι. Ο τρόπος να τον κρατήσει ήταν ο χειρότερος, αυτός που δεν χωράει ανθρώπινος νους. Πριν το Καραμανδάνειο, η κατηγορουμένη, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Για να τον φέρει πίσω, φτάνει στο έγκλημα….».

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Πηγή: protothema.gr