Κούγιας: “Ο εντολέας μου και δράστης του εγκλήματος σε καμία περίπτωση ούτε καν ήθελε να τραυματίσει τον 16χρονο”

Κούγιας Θεσσαλονίκη

Τι επεσήμανε για την υπόθεση ο ποινικολόγος

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του 34χρονου αστυνομικού που διώκεται για ανθρωποκτονία μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα ο κ. Κούγιας μίλησε στην στην ΕΡΤ και δήλωσε ότι ο εντολέας του δεν ήθελε να τον τραυματίσει τον 16χρονο Ρομά τονίζοντας ότι «είναι συντετριμμένος, δεν είναι εγκληματίας».

«Ο εντολέας μου και δράστης του εγκλήματος σε καμία περίπτωση ούτε καν ήθελε να τραυματίσει και πολύ περισσότερο να αφαιρέσει τη ζωή του 16χρονου παιδιού» δήλωσε στις «Συνδέσεις».

Θεσσαλονίκη: Καμία αναφορά για πυροβολισμό στον 16χρονο από την ομάδα ΔΙΑΣ στο κέντρο επιχειρήσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο γνωστός ποινικολόγος που χθες ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού που διώκεται για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο δήλωσε ότι θα πρέπει «να προσευχηθούμε όλοι μας να ζήσει το παιδί και να γυρίσει υγιές στην οικογένειά του και στο παιδί του».

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος καλλιεργούσαν κάνναβη μέσα στο σπίτι τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Στηρίζοντας την υπερασπιστική του τακτική υποστήριξε ότι ο πυροβολισμός ήταν τυχαίος και επέμεινε ότι ο εντελέας του σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να τραυματίσει τον 16χρονο αθίγγανο.

Ο εντολέας μου, «ως συνεπιβάτης της μηχανής, προσπάθησε μετά από καταδίωξη πολλών χιλιομέτρων, να αποτρέψει το θύμα να διαφύγει». Όπως είπε οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν γνώριζαν ποιος είναι πίσω από το τιμόνι του οχήματος που έφυγε χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας βρίσκονται συχνά μπροστά σε απρόπτα» υποστήριξε ο κ. Κούγιας προσθέτοντας ότι η καταδίωξη κράτησε αρκετά λεπτά και το θύμα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα.

Πηγή: ertnews.gr