Κρήτη: Δεν θα παρευρεθεί στο δικαστήριο ο 36χρονος που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από την πρώην του

Κρήτη επίθεση με καυστικό υγρό

Το βρίσκει αδιανόητο να αντιδικήσει με γυναίκα

Σοκ είχε προκαλέσει το 2022 η υπόθεση της επίθεσης 38χρονης με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της, επειδή της είχε ζητήσει να χωρίσουν, στο Ηράκλειο.

Σοκ είχε προκαλέσει στο πανελλήνιο το 2022 η υπόθεση στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου μια 38χρονη επιτέθηκε με βιτριόλι στον 36χρονο πρώην σύζυγό της επειδή της είχε ζητήσει να χωρίσουν.

Την υπεράσπιση του άνδρα είχε αναλάβει από την πρώτη στιγμή ο Αλέξης Κούγιας με την Αλεξάνδρα Σπανάκη και τώρα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του γνωστού ποινικολόγου ο 36χρονος δεν δέχεται να βρεθεί στο δικαστήριο απέναντι στην πρώην σύζυγό του εξαιτίας των «κανόνων ηθικής του.

Δείτε επίσης: Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: «Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει», λέει η 38χρονη

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του κ. Κούγια αναφέρεται: «Χθες, το θύμα, Γ.Μ. μας ενημέρωσε ότι για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών».

Διαβάστε επίσης  Την Δευτέρα θα απολογηθεί ο γνωστός δικηγόρος που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

Η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια:

«Όπως είναι γνωστό, μαζί με την εκλεκτή συνάδελφο, Αλεξάνδρα Σπανάκη, δικηγόρο του Δ.Σ. Ηρακλείου Κρήτης, έχουμε αναλάβει από την πρώτη ημέρα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ιδιαίτερα επικίνδυνο καυστικό υγρό που του κατέστρεψε το αριστερό του μάτι, το βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας, κατά της Μ.Σ.

Στο δικαστήριο μετά από ορθές νομικές επιλογές της κας Σπανάκη και εμού, συγκατηγορούμενη για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι και η φίλη της δράστιδος με την οποίαν μαζί παγίδεψαν το ανυποψίαστο θύμα, Γ.Μ.

Χθες, το θύμα, Γ.Μ. μας ενημέρωσε ότι για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών».

Πηγή: protothema.gr