Λάρισα: Αγώνας από τους υγειονομικούς για την προστασία της δημόσιας υγείας 

Κακοκαιρία Daniel Λάρισα

Η έκκληση προς τους πολίτες

Αγώνα κάνουν οι υγειονομικοί της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, την ώρα που έχουν εμφανιστεί κρούσματα, γαστρεντερίτιδας, όπως καταγράφει το Συντονιστικό που έχει συσταθεί στη Λάρισα.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωση του από την Φαλάνη, αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα των μολυσμένων νερών στις πλημμυρισμένες περιοχές κάνοντας έκκληση προς τους πολίτες να μην μπαίνουν στα νερά με γυμνά πόδια και χέρια γιατί τα νερά αυτά μπορεί να είναι μολυσματικά.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο σχεδιασμός για την απολύμανση των λιμναζόντων υδάτων ώστε να γίνει η προστασία από τα κουνούπια, ενώ γίνεται επιχείρηση για την απομάκρυνση και καύση των νεκρών ζώων σε συνεργασία με τον Ε. Στρατό.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η πολιτεία προχωρά το επόμενο διάστημα και σε επιχειρήσεις για απολύμανση των κατοικιών, ώστε να υπάρξει προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης: "Πάνω από 3 δισ. για τις ζημιές στην Θεσσαλία" (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κάτοικοι σε κάθε σημείο του νομού δίνουν την μάχη για τον καθαρισμό των σπιτιών τους από τις λάσπες στις περιοχές όπου η στάθμη των υδάτων έχει υποχωρήσει.

Πηγή: skai.gr

Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI