Λάρισα: Χειροπέδες σε 18χρονο που παρήγγειλε ναρκωτικά και πλήρωσε με κρυπτονομίσματα

Θεσσαλονίκη Εφετείο παίκτης ριάλιτι

Πως ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Εντύπωση για τα ελληνικά δεδομένα προκαλεί η σύλληψη ενός 18χρονου από τη Λάρισα, ο οποίος παρήγγειλε ναρκωτικά μέσω διαδικτύου και πλήρωσε με κρυπτονομίσματα.

Ο 18χρονος μαθητής στη Λάρισα είχε πιθανότατα την ψευδαίσθηση της ασφαλούς προμήθειας ναρκωτικών με τη συνταγή που ακολούθησε, αντί της έκθεσης σε δημόσιους χώρους. Παρήγγειλε τα ναρκωτικά από το διαδίκτυο, πλήρωσε με κρυπτονομίσματα και το δέμα έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από εκεί οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι και έφτασαν στα ίχνη του μαθητή Λυκείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχοντας παραγγείλει από το Ηνωμένο Βασίλειο μικροποσότητες γνωστών παραισθησιογόνων όπως η MDMA και το LSD συνελήφθη την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Ο μαθητής Λυκείου αποτελεί τον πρώτο συλληφθέντα στη Λάρισα ο οποίος χρησιμοποίησε το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) για να παραγγείλει ναρκωτικά από το εξωτερικό τα οποία πλήρωσε με κρυπτονόμισμα (bitcoin) αξίας 150 δολαρίων ΗΠΑ που είχε μετατρέψει σε ΑΤΜ ψηφιακού νομίσματος στη Λάρισα.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ανδρας αυνανίστηκε μπροστά σε 18χρονη