Λάρισα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο

Ενώπιον του εισαγγελία θα βρεθεί σήμερα ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα 20χρονο στο πλαίσιο καταδίωξης στη Λάρισα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό εχθές, Σάββατο 8 Ιουλίου, όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία έλαβε σήμα πως ένα κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο κινείτο επί της ΕΟ Αθηνών -Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τη συμπρωτεύουσα.

Περνώντας τη Λάρισα, ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα. Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχοντας από πίσω του περιπολικά που τον καταδίωκαν.

Στη διάρκεια της καταδίωξης ο 20χρονος βρέθηκε στον οικισμό του Μοσχοχωρίου, όπου αφού προσέκρουσε σε τοίχο οικίας, επιχείρησε να διαφύγει πεζός.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι πρώτοι κατηγορούμενοι χούλιγκαν για την υπόθεση

Δείτε επίσης: Λάρισα: Κρατείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη με έναν από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν σε αυτήν, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, να πυροβολεί κάποια στιγμή και να τραυματίζει θανάσιμα τον 20χρονο.

Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία για το περιστατικό, ο οδηγός «εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά».

Μετά το συμβάν ο αστυνομικός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 20χρονο αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια ή να ζητήσει προθεσμία.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Πηγή: larissanet.gr