Λοιμωξιολόγος του ΑΧΕΠΑ εξηγεί πως μεταδόθηκε ο κορονοϊός στην ειδική μονάδα

Θεσσαλονίκη κορονοϊό δείγματα ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη κορονοϊό Ηρακλής Δράμα κορονοϊός ΟΛΘ

“Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί”

Ο κ. Παναγιώτης Κολλάρας λοιμωξιολόγος και διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, είναι ένα από τα 14 κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο κ. Κολλάρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τόνισε πως προφανώς το ιϊκό φορτίο στην ειδική μονάδα του ΑΧΕΠΑ για τον κορονοϊό ήταν πολύ μεγάλο, υπήρχαν πολλοί ασθενείς και συνωστισμός, αλλά δεν θα ήταν απίθανο να κόλλησαν κορονοϊό και εκτός του νοσοκομείου.

«Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ακόμα και σε εμάς που παίρνουμε όλα τα μέτρα», δήλωσε ο λοιμωξιολόγος εφιστώντας την προσοχή καθώς ο ιός φαίνεται -όπως εκτίμησε- πάρα πολύ μεταδοτικός. «Μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε, οποιασδήποτε ηλικίας.

Άνθρωποι νέοι, διασωληνώθηκαν, είχαν επιπλοκές. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», υπογράμμισε ο λοιμωξιολόγος, στέλνοντας μήνυμα στους πολίτες για προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Εκεί που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός, σε μέρη που ο κόσμος συνωστίζεται ή σε οίκους ευγηρίας, είναι δυνατόν να υπάρξει υπερμετάδοση», εξήγησε ο κ. Κολλάρας με αφορμή το ότι νόσησε και ο ίδιος από τον κορονοϊό.

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *