Μαρία Θεοδωρίδου: “Το εμβόλιο του κορονοϊού μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα με αυτό της γρίπης”

παιδιά εμβολιαστικό κέντρο ΔΕΘ εμβολιαστικά κέντρα δημοσκόπηση

Τι τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ενημερώνουν για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

To εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει και ταυτόχρονα με εκείνο του κορονοϊού τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως είπε τόσο το CDC όσο και άλλοι επιστημονικοί φορείς έχουν ξεκάθαρα πει ότι το εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με εκείνο του κορονοϊού ή και με άλλα εμβόλια.

Τόνισε μάλιστα ότι όποιος πρέπει να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της γρίπης δεν χρειάζεται να κάνει χρονολογικό σταυρόλεξο για τα υπόλοιπα εμβόλια. Δεν χρειάζεται να υπολογίζονται χρονοδιαστήματα μεταξύ των εμβολίων, ανέφερε συμπερασματικά.

Παράλληλα υπογράμμισε πως το ένα εμβόλιο δεν προστατεύει έναντι της λοίμωξης του άλλου, καθώς όπως είπε το εμβόλιο της γρίπης δεν προστατεύει από τον κορονοϊό αλλά ούτε και ανάποδα.

Το ό,τι η γρίπη δεν μας επισκέφθηκε πέρυσι δεν σημαίνει ότι δεν θα μας επισκεφθεί φέτος, επεσήμανε η Πρόεδρος της Επιτροπής, τονίζοντας πως ο ιός της γρίπης είναι ένας ιός που δεν πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη.

Η κυρία Θεοδωρίδου είπε ότι ευτυχώς πέρυσι είχαμε ιδιαίτερα χαμηλή επίπτωση της γρίπης και εξήγησε ότι υπάρχουν λίγα στοιχεία για την αλληλεπίδραση της με τον κορονοϊό. «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πως μπορεί η μια λοίμωξη να επηρεάσει την άλλη», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι φέτος θα χρησιμοποιηθούν τετραδύναμα εμβόλια μιας δόση κατά της γρίπης.

Θεμιστοκλέους: Ξεπεράσαμε τις 12.180.000 δόσεις εμβολιασμού

Πάνω από 44.000 άτομα έχουν ήδη πραγματοποιήσει την τρίτη δόση του εμβολίου τόνισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους που ανέφερε πάνω από 6.160.000 άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *