Μαθητές έφτιαξαν και διακινούσαν fake “ροζ” φωτογραφία 15χρονης

αστυνομία Θεσσαλονίκη

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη Χαλκίδα

Μια αδιανόητη πράξη σημειώθηκε στη Χαλκίδα, όταν μαθητές Γυμνασίου έκαναν μοντάζ φωτογραφία 15χρονης και την διακινούσαν σε κλειστές ομάδες του Instagram.

Το κοριτσάκι κατήγγειλε στην Αστυνομία την πράξη με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη μετά τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος των δυο ανήλικων δραστών για «Πορνογραφία ανηλίκων» – «Συκοφαντική δυσφήμηση» – «Νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων» αλλά και σε βάρος των γονέων τους για «Παραμέληση εποπτείας ανηλίκων».

Η κλειστή ομάδα στο Instagram

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ, η «ροζ» υπόθεση που έστησαν οι δυο ανήλικοι σε βάρος της 15χρονης άρχισε να ξεδιπλώνεται στις 13 Φεβρουαρίου. Ένας συμμαθητής της μικρής την ειδοποιεί ότι σε κλειστές ομάδες των social media, κυκλοφορεί ένα χυδαίο υλικό με πρωταγωνίστρια την ίδια.

Το παιδί, αρχικά παθαίνει σοκ. Κλαίει και βυθίζεται στην ντροπή. Όμως αποφασίζει να μιλήσει στους γονείς της και να προσφύγουν στην Αστυνομία για να βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων τους οι δράστες. Το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου η μαθήτρια και η μητέρα της περνούν το κατώφλι του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Η ΕΛΑΣ αναφέρει πως «μετέβη στο ΤΑ Χαλκίδας η ανήλικη μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου, συνοδευόμενη από τη μητέρα της και κατέθεσε ότι την 13/02/2024 ενημερώθηκε από συμμαθητή της, ότι άγνωστοι είχαν δημιουργήσει ηλεκτρονικά ένα σκίτσο (ανθρωπάκι) το οποίο απεικόνιζε την ανήλικη, με φωτογραφία του προσώπου της η οποία αποκόπηκε και επικολλήθηκε από εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, να πεολειχεί.

Διαβάστε επίσης  Αρης – ΠΑΟΚ: Πέντε συλλήψεις πριν και μετά τον αγώνα

Η συγκεκριμένη επεξεργασμένη φωτογραφία, αναρτήθηκε αρχικά σε κλειστή ομάδα των 4 ατόμων στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης «INSTAGRAM» και εν συνεχεία μεταφορτώθηκε σε έταιρη κλειστή ομάδα των 20 ατόμων στην ίδια εφαρμογή».

Υπέδειξε τους διαδικτυακούς «ροζ» μοντέρ

Το κοριτσάκι στην Αστυνομία, όπως αναφέρεται, υπέδειξε συγκεκριμένα πρόσωπα που κρύβονταν πίσω από τον διαδικτυακό διασυρμό της.

Η Αστυνομία αναφέρει πως «η ανήλικη υπέδειξε ως δράστες της εν λόγω πράξης τους ανωτέρω (σ.σ. αναφέρονται ονόματα) οι οποίοι είναι συμμαθητές της. Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων των δραστών για παράβαση του άρθρου 360Π.Κ «Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου».

Για το συμβάν ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ανήλικων Χαλκίδας, η οποία διέταξε το σχηματισμό δικογραφίας, τη μη σύλληψη των δραστών, λόγω παρέλευσης ορίων του αυτοφώρου και εν συνεχεία την υποβολή του προανακριτικού υλικού».

Πηγή: newsit.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi