Με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια του Ρέντη

Ρέντη επεισόδια αστυνομικός

Θα υποβληθεί και σε δεύτερο χειρουργείο

Καταγωγή από την Θεσσαλονίκη έχει ο 31χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Ο αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση στο Κρατικό Νίκαιας.

Δείτε επίσης: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού

Αναμένεται να υποβληθεί σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση με τους γιατρούς να εκτιμούν πως αν τα καταφέρει και κρατηθεί στη ζωή, θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα αναπηρίας.

Εχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και υπηρετεί στην 535 διμοιρία. Είναι παντρεμένος, δίχως παιδιά, και η γυναίκα του μεταβαίνει τώρα στην Αθήνα από την Κω, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός που έχει κάκωση μηριαίας αρτηρίας, υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά, ενώ αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών. Η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση εις βάρος του αστυνομικού, τονίζοντας ότι τραυματίστηκε από άτομα που βγήκαν από το γήπεδο την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ. Επισημαίνει επίσης ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης.

Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή των άγριων επεισοδίων στου Ρέντη

Στο πλαίσιο μάλιστα των ερευνών, στους προσαχθέντες πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

«Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: «Δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί η υπόθεση»

Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, οι Αρχές «ξεσκονίζουν» τις κάμερες, προκειμένου να δουν τι συνέβη τη στιγμή που ο 31χρονος αστυνομικός δέχτηκε την επίθεση, εκτιμώντας πως μέσα από το υλικό θα εντοπίσουν τον δράστη που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Πηγή: newsit.gr