Μυτιλήνη: Στην φυλακή ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών και ο τραυματιοφορέας

Θεσσαλονίκη καθηγητής δάσκαλος Νικηφόρος Δράμας φυλακές νικηφόρου δράμα δήμος Παρανεστίου Σέρρες Θεσσαλονίκη

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για την δράση τους

To απόγευμα της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 51χρονος τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης και ο 48χρονος ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον ανακριτή για να απολογηθούν μετά από προθεσμία που είχαν λάβει την Πέμπτη το μεσημέρι.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι είχαν στήσει φάμπρικα ενημερώνοντας ο ένας τον άλλον για τους ασθενείς που πρόκειται να πεθάνουν ώστε το γραφείο να αυξήσει την πελατεία του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ειδικότερα, ο τραυματιοφορέας και ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών συνελήφθησαν στις 10 Οκτωβρίου για –κατά περίπτωση- δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα μία τραυματιοφορέας του νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης  Κωνσταντίνος Φλώρος: «Εχασα την ψυχραιμία μου, αλλά δεν γρονθοκόπησα τον Γραμμένο», είπε στην απολογία του

Κατηγορούμενη είναι και η 47χρονη σύζυγος του τραυματιοφορέα, η οποία ασκεί το ίδιο επάγγελμα με τον σύζυγό της στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ωστόσο, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου η 47χρονη δεν συνελήφθη.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, διαπιστώθηκε ότι οι δύο υπάλληλοι τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του 2023, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των ιατρών του νοσοκομείου, προέβαιναν στη συστηματική διαρροή εμπιστευτικών ιατρικών και προσωπικών δεδομένων προς τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία αυτά, αναλάμβανε τις υπηρεσίες κηδείας, κερδίζοντας έτσι πολλά χρήματα.

Πηγή: enikos.gr