Ναυάγιο στη Λέσβο: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τα μέλη του πληρώματος – Στο νησί κλιμάκιο της ΕΛΥΔΝΑ

ναυάγιο Λέσβος έρευνες

Εχει διασωθεί ένας Αιγύπτιος ναυτικός

Για τρίτη μέρα συνεχίζονται οι έρευνες στα ανοιχτά της Λέσβου για τα μέλη του πληρώματος του Raptor που αγνοούνται μετά τη βύθιση του πλοίου.

Από το πλήρωμα του πλοίου έχει διασωθεί ένας Αιγύπτιος ναυτικός, έχει ανασυρθεί η σορός ενός άλλου Αιγύπτιου, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται ακόμα 12.

Σήμερα στο νησί μετέβη και κλιμάκιο της ΕΛΥΔΝΑ (Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων).

Τι είναι η Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων

Η Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων – ΕΛΥΔΝΑ συστάθηκε με το ν. 4033/2011 (Α΄ 264) στο πλαίσιο ενσωμάτωσης της Οδηγίας 2009/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Απριλίου του 2009 για τον καθορισμό των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών.

Δείτε επίσης: Ναυάγιο στη Λέσβο: Σοκαριστικό βίντεο από την βύθιση του «Raptor»

Αποτελεί τον αμερόληπτο και διοικητικά αυτοτελή Οργανισμό του Ελληνικού Κράτους, αρμόδιο να διεξάγει διερευνήσεις θεμάτων ασφάλειας για τα ναυτικά ατυχήματα και συμβάντα που συμβαίνουν σε Ελληνικά πλοία, σε πλοία ανεξαρτήτου σημαίας στα Ελληνικά χωρικά ύδατα ή στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας εφόσον παρέχεται συνδρομή ή αρωγή από παράκτιες Υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους, όπως επίσης και σε οιοδήποτε ατύχημα ή συμβάν θεωρείται ότι αφορά ουσιαστικά συμφέροντα του Ελληνικού Κράτους.

Πηγή φωτό: Eurokinissi