Ναυάγιο στην Πύλο: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους εννιά διακινητές μεταναστών

Ναυάγιο στην Πύλο μετανάστες

Ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα

Ενώπιον του εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγήθηκαν οι εννέα συλληφθέντες για την διακίνηση των εκατοντάδων μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος το οποίο ναυάγησε στα ανοιχτά της Πύλου.

Εκεί, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την παράνομη είσοδο μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Οι κατηγορούμενοι είναι από την Αίγυπτο (ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών), αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου.

Δείτε επίσης: Ναυάγιο στην Πύλο: Χειροπέδες σε εννιά άτομα από το Λιμενικό

Οι συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Οχτώ από αυτούς κρατούνται στο αστυνομικό τμήματα Καλαμάτας, ενώ ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους με έως τώρα 78 νεκρούς και 104 διασώσεις.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και τρία παραπλέοντα πλοία.