Ναυάγιο στην Πύλο: Μεταφέρονται στη Μαλακάσα οι υπάρχοντες διασωθέντες

ναυάγιο Πύλος μετανάστες μεταφορά Μαλακάσα

Επιβιβάζονται στα λεωφορεία οι μετανάστες

Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 16 Ιουνίου η μεταφορά των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου της Πύλου, από το λιμάνι της Καλαμάτας, στη δομή της Μαλακάσας.

Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Αυτήν την ώρα, στο λιμάνι της Καλαμάτας βρίσκονται 2 λεωφορεία όπου σταδιακά επιβιβάζονται οι διασωθέντες μετανάστες.

Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση οι εννιά διακινητές

Ενώπιον του εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγήθηκαν οι εννέα συλληφθέντες για την διακίνηση των εκατοντάδων μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος το οποίο ναυάγησε στα ανοιχτά της Πύλου.

Εκεί, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την παράνομη είσοδο μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Δείτε επίσης: Ναυάγιο στην Πύλο: Σοκάρει περιγραφή – “Για ημέρες ο ένας ήταν πάνω στον άλλο”

Οι κατηγορούμενοι είναι από την Αίγυπτο (ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών), αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου.

Οι συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Οχτώ από αυτούς κρατούνται στο αστυνομικό τμήματα Καλαμάτας, ενώ ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους με έως τώρα 78 νεκρούς και 104 διασώσεις.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και τρία παραπλέοντα πλοία.

Πηγή φωτό: Eurokinissi