Ναυάγιο στην Πύλο: Στα δικαστήρια για να καταθέσουν ακόμη τέσσερις διασωθέντες

Ναυάγιο στην Πύλο μετανάστες

Μεταφέρονται από τη Μαλακάσα στην Καλαμάτα

Στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας για κατάθεση θα οδηγηθούν  στις 11:00, τέσσερις διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου.

Θα πάνε στην Καλαμάτα από τη Μαλακάσα ενώ να σημειωθεί ότι χθες κατέθεσαν άλλοι πέντε διασωθέντες στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της βύθισης του αλιευτικού.

Την ίδια ώρα σβήνουν και οι τελευταίες ελπίδες για την ανεύρεση αγνοουμένων μεταναστών. Οι 9 Αιγύπτιοι διακινητές οδηγούνται αύριο στον ανακριτή αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες. Άλλοι 5 ανακρίνονται ως ύποπτοι.

Οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στη δομή της Μαλακάσας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης.

Δείτε επίσης: Ναυάγιο στην Πύλο: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους εννιά διακινητές μεταναστών

Να σημειωθεί πως απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την παράνομη είσοδο μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ζωής σε κίνδυνο στους εννέα συλληφθέντες για τη διακίνηση των μεταναστών.

Οι κατηγορούμενοι είναι από την Αίγυπτο (ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών), αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου.

Οι συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Οχτώ από αυτούς κρατούνται στο αστυνομικό τμήματα Καλαμάτας, ενώ ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Exit mobile version
%%footer%%