Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πέντε συλληφθέντες Κροάτες είπαν ότι είναι στην Ελλάδα για διακοπές

Διακοπές στην Ελλάδα υποστήριξαν πως κάνουν οι πέντε Κροάτες που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο των ερευνών για την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ  στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες είναι από 25 έως 41 ετών και όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα και θα επιβιβάζονταν σε πλοίο με προορισμό το λιμάνι Μπάρι Ιταλίας. Αν και ισχυρίστηκαν ότι ήταν απλοί τουρίστες, δεν είχαν καν αποσκευές ούτε αποδεικτικά που να δείχνουν πού διέμεναν.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

“Στη σύλληψη 5 αλλοδαπών, υπηκοότητας Κροατίας, ηλικίας 25, 41,29, 25 και 31 ετών, προέβησαν βραδινές ώρες χθες στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό το λιμάνι Μπάρι Ιταλίας διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον λόγο και την διάρκεια παραμονής τους στη χώρα και επιπλέον δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα και επιστρέφουν στη χώρα τους χωρίς να κατέχουν αποσκευές.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Νέα στοιχεία που σοκάρουν - “Τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός” (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ανωτέρω αλλοδαποί κρίθηκαν ύποπτοι για πιθανή συμμετοχή τους στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του αγώνα ΑΕΚ – Δυναμό Ζάγκρεπ, ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και παραδόθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας”.

Πηγή: enikos.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi