Νέα Σμύρνη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που δολοφόνησε τον αδελφό του

Νέα Σμύρνη δολοφονία 16χρονου

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα με ένα ψαλίδι τον αδελφό του στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και το πλημμέλημα της παράνομης οπλοχρησίας σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι ο θάνατος του αδελφού του ήταν ατύχημα. Παραδέχθηκε ότι ο καυγάς ξεκίνησε για μία μπλούζα που ήθελε να τη φορέσει ο μικρότερος αδελφός του και ότι το θύμα ξεκίνησε τον τσακωμό.

«Μου έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εγώ επειδή είχα το αριστερό μου χέρι σε γύψο, πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του. Το έκανα πάνω στον καβγά για να αμυνθώ και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πάθει κάτι ο αδερφός μου. Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ατύχημα», είχε πει στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Την ίδια υπερασπιστική γραμμή φέρεται να τήρησε και κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Τι φέρεται να είπε στην απολογία του ο 18χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, ο 18χρονος φέρεται να είπε: «Υπεραγαπώ ακόμη τον μικρότερο αδελφό μου και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως έχει φύγει από την ζωή. Νομίζω ότι ζει. Δεν διανοούμαι ότι υπαίτιος είμαι εγώ που άθελά μου, ύστερα από έντονο τσακωμό που είχαμε την περασμένη Τρίτη στο Πατρικό μου σπίτι στην Ν. Σμύρνη ενώπιον της γιαγιάς μου, της μητέρας μου και της συντρόφου μου , η οποία και εκείνη είναι ένα παιδί “βασανισμένο” και έτσι ταιριάξαμε και αγαπιόμαστε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Μάλιστα είναι εκείνη που ένιωθα όταν είμαι μαζί της πως ξεπερνάω τον χωρισμό των γονιών μου, καθώς μου συμπεριφέρεται με στοργή και αγάπη και τα αισθήματά μας είναι αμοιβαία, διακατεχόμενα από αλήθεια και αγάπη».

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ακόμη ένα ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής ομάδας

Μεταξύ άλλων, φέρεται να είπε: «Πάντοτε τσακωνόμαστε για τέτοια ζητήματα, εγώ, εσύ, ποιος είναι καλύτερος και όλες αυτές οι ανοησίες που όμως για μας ήταν σημαντικά. Η μητέρα μου γνωρίζει πόσες φορές έχουν γίνει ομηρικοί καβγάδες μεταξύ μας και η γιαγιά μας.

Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, κυρία ανακρίτρια. Πιστέψτε με. Σας ικετεύω. Είμαι ράκος ψυχικά, όντως ισχύουν οι συχνοί καυγάδες που άκουγε η γειτονιά , μέχρι όμως ένα σημείο, εκείνη την ημέρα όμως έγινε κάτι το οποίο δεν είχα καμία Ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον του αδελφού μου.

Ζητώ από τον Θεό πρώτα συγγνώμη και μετά από εσάς . Δεν είμαι ούτε στυγνός δολοφόνος, ούτε έχω προκαλέσει ποτέ κακό σε κανέναν πολλώ δε μάλλον δεν ήθελα στον δικό μου άνθρωπο να κάνω».

Νωρίτερα στην ανακρίτρια κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης η μητέρα και η γιαγιά των δύο αγοριών και η φίλη του κατηγορούμενου, οι οποίες βρίσκονταν στο διαμέρισμα και είδαν τη σκηνή της δολοφονίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή φωτό: EUROKINISSI