Νέα Σμύρνη: Υπολείμματα από εμπρηστικό μηχανισμό εντόπισε η ΕΛΑΣ στο εστιατόριο

Νέα Σμύρνη φωτιά εστιατόριο εμπρησμός

Τι αποκάλυψε ο υπάλληλος από το Μπαγκλαντές

Μετά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/3), οι αρχές εντόπισαν υπολείμματα από εμπρηστικό μηχανισμό.

Τα υπολείμματα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση με την πρώτη εικόνα να παραπέμπει σε αυτοσχέδιο μηχανισμό με φωτοβολίδα.

Το συγκεκριμένο εύρημα, εξάλλου, σε συνδυασμό με τη μαρτυρία του αλλοδαπού υπαλλήλου του καταστήματος οδήγησε τις Αρχές να αναθέσουν την έρευνα για την πυρκαγιά στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Όσα είδε ο υπάλληλος από το Μπαγκλαντές

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών εξετάζουν πολύ προσεκτικά τη μαρτυρία του Μπαγκλαντεσιανού υπάλληλου που στις 4:30 άγριο ξημέρωμα είδε τους εμπρηστές να θρυμματίζουν τη τζαμαρία του πολυτελούς εστιατορίου και να πετάνε τον μηχανισμό που κατέστρεψε ολοσχερώς το μαγαζί.

Ο μάρτυρας που εκείνη την ώρα καθάριζε και ο ένας εκ των ιδιοκτητών, ένας 43χρονος, κλήθηκαν αρχικά στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, προκειμένου να δώσουν κατάθεση για το συμβάν. Όμως λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης, ο φάκελος διαβιβάστηκε στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, γεγονός που φανερώνει πως υπάρχουν ενδείξεις για πιθανή ανάμιξη κυκλώματος της νύχτας.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον Περιφερειακό

Οι έρευνες των αστυνομικών κινούνται σε δυο άξονες. Από τη μια μέσα από τη μαρτυρία του αλλοδαπού υπάλληλου προσπαθούν να αντλήσουν στοιχειά για τους φυσικούς αυτουργούς, τα δύο με τρία άτομα που είδε να πραγματοποιούν την καταδρομική επιχείρηση και να εξαφανίζονται. Σύμμαχος στην έρευνα των Αρχών είναι το υλικό από τις κάμερες διπλανών καταστημάτων, προκείμενου να διαπιστώσουν το δρομολόγιο των δραστών.

Ο δεύτερος άξονας, έχει να κάνει με τον ηθικό αυτουργό. Τον άνθρωπο, δηλαδή, που «ναύλωσε» τους εμπρηστές και έδωσε την εντολή να στήσουν το σκηνικό κολάσεως στο μαγαζί της Νέας Σμύρνης. Αυτό που θεωρούν βέβαιο είναι ότι πρόκειται για μήνυμα πίσω από το οποίο κρύβονται ενδεχομένως οικονομικά κίνητρα.

Τι δήλωσε ο μάρτυρας

«Δουλεύω στο κατάστημα. Κάποιος έσπασε το τζάμι, και μετά ξέσπασε φωτιά και τράπηκε σε φυγή. Εγώ ήμουν μέσα στο μαγαζί, δουλεύω στο μαγαζί στην καθαριότητα. Μόνος μου ήμουν μέσα και αμέσως βγήκα έξω», ανέφερε ο υπάλληλος ο οποίος για πρώτη φορά έκανε λόγο για εμπρησμό.

Πηγή: protothema.gr