Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Φουρθιώτη – Η κυβέρνηση προσφεύγει άμεσα στον Εισαγγελέα

Μένιος Φουρθιώτης

Η υπόθεση έχει πάρει πλέον το δρόμο της Δικαιοσύνης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη.

Οπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη. Αναλυτικά:

  • Η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στον Εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης
  • Ηδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης.
  • Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του τηλεπαρουσιαστή έχει προκαλέσει σάλο και επικρίσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΙΝΑΛ σε δύο επίπεδα. Το ένα είναι αυτό της φύλαξής του από πλειάδα αστυνομικών το οποίο έληξε με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού και αποσύρθηκαν τα περιπολικά και η συνοδεία που του παρείχαν επί ένα χρόνο.

Το δεύτερο αφορά σε καταγγελίες για φερόμενη συμμετοχή του στους δικαιούχους του προγράμματος «Συν-Εργασία» από την οποία φέρεται να εισέπραττε 6.500 ευρώ τον μήνα. Για το δεύτερο αυτό σκέλος, ο τέως υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του σε εφημερίδα χωρίς να κατονομάσει, αλλά «φωτογραφίζοντας» τον τηλεπαρουσιαστή, αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη πριν από κάποιους μήνες στο υπουργείο Εργασίας

«Ηρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ηρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», ανέφερε στην εφημερίδα ο κ. Βρούτσης. Πρόσθεσε ότι έκανε έρευνα για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί και σημείωσε: «Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν κι άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Οταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν».

Για το θέμα της φύλαξης Φουρθιώτη θα απαντήσει την Παρασκευή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Καμίνη. Ενστάσεις για την υπόθεση εξέφρασε και ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Στο ΣτΕ κατά της ΕΛΑΣ ο Φουρθιώτης – Ζητά πίσω τη φρούρησή του

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του ο Μένιος Φουρθιώτης, ζητώντας την ακύρωση ως αντισυνταγματικής και παράνομης της απόφασης του αρχηγού του ΕΛΑΣ. Με αυτή κρίθηκε ότι η φύλαξη του πρέπει να μειωθεί.

Οπως λέει ο προσφεύγων, του είχαν διατεθεί τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, σε όλους τους χώρους εργασίας του, δηλαδή στον Ρ/Σ Party F.M. 104, στην εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» στο κανάλι EPSILON TV και στο Studio Alfa- EPSILON TV.

Στις 18 Μαρτίου 2021 τα μέτρα μάλιστα αυξήθηκαν με 4 αστυνομικούς και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα και ένα αυτοκίνητο.

Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία πήρε αυτή την απόφαση λόγω των επιθέσεων τόσο των προσωπικών όσο και στους χώρους εργασίας του. Μάλιστα όπως λέει, υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον Τ/Σ EPSILON TV.

Στην συνέχεια όμως, στις 31 Μαρτίου, με νεώτερη απόφαση δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι 4 αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε η φρούρηση της κατοικίας του.

Οπως λέει ο προσφεύγων, η πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιβαίνει το άρθρο 20 του Συντάγματος, γιατί δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Επιπλέον, η επίμαχη απόφαση πάσχει και από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει γιατί μειώθηκε η προστασία του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: Μένιος Φουρθιώτης/Instagram

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *