Νίκος Ιωάννου, ο νέος δικηγόρος της 33χρονης από την Πάτρα

Πάτρα δικηγόρος

Με ποιες άλλες γνωστές υποθέσεις είχε ασχοληθεί

Πάτρα: Ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου ορίστηκε από την 18η ανακρίτρια ως δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Νωρίτερα, είχε παραιτηθεί ο μέχρι πρότινος δικηγόρος της κατηγορούμενης, Απόστολος Λύτρας.

Ο Νίκος Ιωάννου έχει ασχοληθεί με αρκετές περιπτώσεις, και ήταν ο δικηγόρος του ιερέα από την Μάνη που κακοποίησε μια 12χρονη. Επίσης, ήταν συνήγορος της μητέρας της μικρής Αννυς ο πατέρας της οποίας την είχε τεμαχίσει και την είχε μαγειρέψει.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Λύτρας εξηγεί πως δεν θέλει να συνεχίσει την εκπροσώπηση της κατηγορούμενης μητέρας μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, σημειώνοντας πως «το τεκμήριο της αθωότητας είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου και του νομικού πολιτισμού».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο.

Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.

Απόστολος Λύτρας».