Ο Κώστας Βαξεβάνης δέχθηκε επίθεση σε εστιατόριο στην Εύβοια

Κώστας Βαξεβάνης

Τραυματίστηκε η πεθερά του

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, δέχτηκε επίθεση ενώ δειπνούσε με την οικογένειά του, κάνοντας διακοπές στην Εύβοια.

Η επίθεση, που έγινε μπροστά στην οκτάχρονη κόρη του, προκάλεσε τον τραυματισμό της πεθεράς του, η οποία μεταφέρθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, μεταφέρθηκε με σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Σύμφωνα με τον Κώστα Βαξεβάνη η επίθεση έγινε γύρω στις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής, όταν έφτασε σε εστιατόριο που βρίσκεται στον Αμάρυνθο Ευβοίας, για δείπνο.

Λίγο αργότερα, στο διπλανό τραπέζι εμφανίστηκε άγνωστο πρόσωπο. Όμως, αντί να καθίσει, κινήθηκε προς το μέρος του και άρχισε να τον απειλεί και να τον βρίζει χυδαία, παρουσία δεκάδων μαρτύρων που βρίσκονται στο εστιατόριο.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία του έλεγε μεταξύ άλλων: «ξεφτιλισμένε έβγαλες το όνομά μου στη λίστα Λαγκάρντ, θα σου δείξω εγώ».

Γροθιές στο πρόσωπο δέχθηκε η πεθερά του

Οι παριστάμενοι κάλεσαν από τον δράστη να αποχωρήσει, όμως ο ίδιος συνέχισε τη λεκτική επίθεση. Παρενέβη τότε η σύζυγος του δημοσιογράφου, που κρατούσε την κόρη τους στην αγκαλιά της και του ζήτησε να φύγει.

Τότε ο άγνωστος κινήθηκε εναντίον της γυναίκας , σπρώχνοντας ανθρώπους που του ζητούσαν να αποχωρήσει και προσπάθησε να τη χτυπήσει. Όμως την τελευταία στιγμή, η μητέρα της, προσπαθώντας να εμποδίσει την επίθεση, δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο.

Αμέσως μετά, ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή. Η πεθερά του δημοσιογράφου διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου όπου διαπιστώθηκαν τα τραύματα και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου παρέμεινε έως τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο Κώστας Βαξεβάνης υποστηρίζει ότι πέτυχε την ταυτοποίηση του δράστη, ενώ οι δικηγόροι του, που έχουν συλλέξει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, θα απευθυνθούν στις Αρχές.

Μετά το περιστατικό, ο δημοσιογράφος δήλωσε τα εξής:

«Aυτό που συνέβη δεν είναι μόνο προσωπικό θέμα. Το γεγονός ότι υπήρξε μια τραμπούκικη επίθεση μπροστά στην κόρη μου που έχει υποστεί σοκ, είναι η μία πλευρά του θέματος που χαρακτηρίζει έναν άθλιο και δειλό τραμπούκο. Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά. Αφορά κάθε δημοσιογράφο που κάνει τη δουλειά του.

Η δημοσιογραφία είναι σε δίωξη στη χώρα. Δημοσιογράφοι τραμπουκίζονται , απειλούνται, εκφοβίζονται και δολοφονούνται. Δεν είναι τυχαίο που ένας τύπος, έντεκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, ενός σκανδάλου που συγκλόνισε τη χώρα δηλαδή, επέλεξε να επιτεθεί σε εμένα και την οικογένειά μου και μάλιστα δημόσια και χωρίς φόβο για τις επιπτώσεις.

Η συγκεκριμένη πράξη είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται να ενοχοποιηθεί η δημοσιογραφία και η δουλειά του δημοσιογράφου. Ένας τύπος που δεν κατέφυγε στη Δικαιοσύνη ως θιγόμενος, αποφάσισε να τραμπουκίσει γιατί απλώς καταλαβαίνει ότι είναι συμβατός με το κλίμα .

Όταν υπουργοί και ο πρωθυπουργός επιτίθενται σε δημοσιογράφους, το επόμενο στάδιο είναι ο κάθε τραμπούκος να θεωρεί ότι είναι νομιμοποιημένος να δέρνει και να σκοτώνει δημοσιογράφους επειδή αποκάλυψαν όσα έκανε.

Όση ευθύνη έχει ο τραμπούκος που επιτέθηκε στην οικογένειά μου, έχουν και όσοι διαμορφώνουν αυτό το κλίμα δικαιολόγησής του. Πριν από δύο χρόνια αποκαλύφθηκε συμβόλαιο θανάτου εναντίον μου και παρά τη διεθνή κατακραυγή η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε δήλωση καταδίκης. Αυτό τα λέει όλα».

Πηγή: protothema.gr