Ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ προκάλεσε ζημιές στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως (ΦΩΤΟ)

σεισμός Ηλεία

Κλειστά τα σχολεία με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Ο σεισμός των 5,7 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 21 χλμ. ανατολικά των Στροφάδων, στον Κυπαρρισιακό Κόλπο, προκάλεσε ζημιές στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως.

Το Δημοτικός Στάδιο, κατασκευής 1972, έκλεισε με απόφαση του Δημάρχου Κώστα Μητροπουλου. Τα προβλήματα εντοπίζονται στις εξέδρες και τις αίθουσες κάτω από αυτές. Αναμένεται κλιμάκιο μηχανικών για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

σεισμός Ηλεία

Δείτε επίσης: Σεισμός 5,7 Ρίχτερ κοντά στην Ηλεία

Ο σεισμός, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πόλεις της Πελοποννήσου, είχε εστιακό βάθος 15,4 χιλιότετρα και ήταν υποθαλάσσιος. Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί μέτριας έντασης. Οι κάτοικοι της Ηλείας ανησύχησαν, καθώς ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή.

σεισμός Ηλεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, καθώς οι γονείς κλήθηκαν να παραλάβουν τα παιδιά τους για προληπτικούς λόγους.

σεισμός Ηλεία

Ζημιές παρατηρήθηκαν και σε μάντρα, αλλά και κτίρια και γέφυρες της περιοχής, προς Φυγαλεία και Αρτέμιδα. Μηχανικοί του δήμου βρίσκονται στα σημεία που τους υποδεικνύουν πολίτες, για να εκτιμήσουν τις ζημιές.

 

σεισμός Ηλεία

Πηγή: ertnews.gr