Οδηγός αθωώθηκε για φονική παράσυρση και εγκατάλειψη πεζού στην Εγνατία Οδό

Με ομόφωνη απόφαση Ομόφωνα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κρίθηκε αθώος κρίθηκε οδηγός φορτηγού για θανατηφόρα παράσυρση και εγκατάλειψη ενός 30χρονου πεζού, τον Νοέμβριο του 2019, στην Εγνατία Οδό, κοντά στη Βέροια.

Ανακοινώνοντας την ετυμηγορία των δικαστών, η προεδρεύουσα του δικαστηρίου ανέφερε ότι δεν προέκυψε συνυπαιτιότητα του οδηγού και για τον λόγο αυτό τον κήρυξε αθώο.

Η αστυνομία είχε ενημερωθεί από διερχόμενο οδηγό που είδε το θύμα να είναι πεσμένο στην άκρη του δρόμου. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας με βαριά τραύματα στο σώμα και το κεφάλι, αλλά μετά από νοσηλεία σχεδόν τριών μηνών υπέκυψε.

Ο οδηγός του φορτηγού ταυτοποιήθηκε από κάμερες ασφαλείας του αυτοκινητόδρομου και αυτό που φαίνεται να τον «πρόδωσε» ήταν το σπασμένο φανάρι στο όχημα που οδηγούσε. Με βούλευμα παραπέμφθηκε να δικαστεί για θανατηφόρα έκθεση και εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος από την οποία επήλθε θάνατος, ενώ τού επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι μετά την απολογία του σε ανακριτή.

Διαβάστε επίσης  Απόστολος Λύτρας: Επίσπευση της ανάκρισης και της δίκης ζητά ο Αρειος Πάγος

«Ακούστηκε ένα ένας θόρυβος, σαν μεταλλικό αντικείμενο από το φορτηγό και προχώρησα για να σταματήσω μετά την έξοδο της Βέροιας. Είδα ότι έχει σπάσει το δεξιό φλας, δεν είδαμε κανένα ίχνος που να υποδηλώνει ανθρώπινο σώμα ή κάποιο ζώο. Αν καταλάβαινα ότι χτύπησα άνθρωπο θα σταματούσα επί τόπου. Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω. Θα μπορούσε να ήταν το δικό μου παιδί σε τέτοια κατάσταση. Είμαι 30 χρόνια επαγγελματίας οδηγός και δεν έχω πάρει ούτε μία κλήση» ανέφερε στην απολογία του ο οδηγός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Φωτογραφία αρχείου