Παγώνη: “Η εισπνοή των επικίνδυνων αιωρούμενων σωματιδίων μπορεί να προκαλέσει καρκίνο”

καπνός φωτιά Εβρος Θεσσαλονίκη

Τι επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας σήμερα (25/8) στο MEGA έδωσε πολύτιμες συμβουλές για το πώς θα προστατευτούν οι πολίτες από τους καπνούς από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην χώρα.

Ιδιαίτερα, τόνισε πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα δεν θα πρέπει να κυκλοφορήσουν σε εξωτερικούς χώρους μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς τα σωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα είναι επικίνδυνα για την υγεία τους.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ανδρας βρέθηκε απανθρακωμένος στην Λευκίμμη

Εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο είναι όσοι έχουν αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα, με την Ματίνα Παγώνη να συμβουλεύει πως θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους, κάνοντας χρήση κλιματισμού.

«Δεν μπορούν να βγουν έξω ούτε με χρήση μάσκας για τις επόμενες ημέρες», δήλωσε και τόνισε πως η εισπνοή αυτών των επικίνδυνων σωματιδίων για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρκίνο.

Για όσους θα πρέπει να κινηθούν σε εξωτερικούς χώρους, εργαζόμενους και πυροσβέστες για παράδειγμα, συστήνεται να φορούν πάντα μάσκα υψηλής προστασίας ή δύο απλές μάσκες.

Προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι έγκυες και τα μικρά παιδιά, με την Ματίνα Παγώνη να υπογραμμίζει πως θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους γιατί οι οργανισμοί τους είναι ευαίσθητοι.