Παναγιώτης Ψωμιάδης για την παύση της ποινικής δίωξης: «Δεν φοβόμαστε, θα το αντιμετωπίσουμε»

Ψωμιάδης

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του για την εισαγγελική εισήγηση

Την αναίρεση της απόφασης για την παύση της ποινικής δίωξης  σε βάρος των αδελφών Ψωμιάδη για την υπόθεση των «εικονικών» προσλήψεων 81 υπαλλήλων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, ζήτησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης.

Με το σκεπτικό ότι στην προκειμένη περίπτωση εφαρμόστηκε εσφαλμένα ουσιαστική ποινική διάταξη (διάταξη του άρθρου 93 του Ν. 4745/2020), ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου «να κρίνει ότι η διάταξη αυτή είναι αντισυνταγματική, διότι συνιστά “κρυπτοαμνηστία”, την οποία απαγορεύει το Σύνταγμα και ως εκ τούτου ανεφάρμοστη (κατά το άρθρο 93 παρ. 4 του Συντάγματος, διότι αντιβαίνει στις διατάξεις των άρθρων 47 παρ. 3, 4 και 4 παρ.1, 25 παρ.1, και 26 του Συντάγματος, αφού με την παραπάνω ρύθμιση εισάγεται νομοθετική διάταξη που αφορά εξατομικευμένη περίπτωση, δηλ. αμνηστεύονται κακουργηματικές πράξεις αιρετών και υπαλλήλων ΟΤΑ)».

Δείτε επίσης: Αρειος Πάγος: Αναίρεση κατά της απόφασης που παύει την ποινική δίωξη για τα αδέλφια Ψωμιάδη

«Πρόκειται για “κρυπτοαμνηστία”, και ως εκ τούτου είναι αντισυνταγματική, ενόψει του ότι υπάρχουν και εκκρεμείς υποθέσεις στα Δικαστήρια με κατηγορούμενους -αιρετούς και υπαλλήλους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού- με ζημία αρκετών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των Περιφερειών και του Δημοσίου!!!», όπως αναφέρεται συμπερασματικά σε ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

«Δεν φοβόμαστε, θα το αντιμετωπίσουμε»

«Δεν φοβόμαστε την εξέλιξη αυτή, θα την αντιμετωπίσουμε», δήλωσε δια του συνηγόρου του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δικηγόρος του Γιώργος Νικολακόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εισαγγελική εισήγηση «δεν θα βρει απήχηση στον Άρειο Πάγο».