Παντελής Παντελίδης: Οκτώ χρόνια χωρίς τον δημοφιλή τραγουδιστή

Παντελής Παντελίδης

Οι επιτυχίες και η αγάπη του κόσμου

Σήμερα (18/2) συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από τον χαμό του αγαπημένου τραγουδιστή, Παντελή Παντελίδη, σε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ηταν πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 2016 όταν έγινε γνωστό ότι ο Παντελής Παντελίδης είναι νεκρός, μετά από τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ο Παντελής Παντελίδης ξεκίνησε τραγουδώντας στο δωμάτιό του με μία κιθάρα στο χέρι και μέσα σε χρόνο ρεκόρ τον ήξερε όλη η Ελλάδα.

Ήταν ο πρώτος τραγουδιστής που έγινε «φίρμα» από το διαδίκτυο.

Κατάφερε όμως κάτι ακόμα πιο σπουδαίο. Να μπει στις καρδιές του κόσμου με τα τραγούδια του, τα οποία κατά κύριο λόγο ήταν βιωματικά και μιλούσαν απευθείας στην ψυχή.

Ο Παντελής Παντελίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 33 ετών, όταν τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου 2016, ένα τροχαίο δυστύχημα που είχε σε παράδρομο της Βουλιαγμένης, ήταν αρκετό, για να του κόψει το νήμα της ζωής.

Η είδηση ξεκίνησε να μεταδίδεται από πολύ νωρίς το πρωί, με τον κόσμο να μην μπορούσε να το πιστέψει.

Κανείς δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ο αγαπημένος τους τραγουδιστής έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Αυτοδίδακτος μουσικός, ερμηνευτής και στιχουργός, ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 1983 και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία.

Ξεκίνησε την καριέρα του από το Πολεμικό Ναυτικό ως μόνιμος Υπαξιωματικός και λάτρευε το ποδόσφαιρο.

Ο ταλαντούχος νεαρός από τη Νέα Ιωνία που αγαπούσε τη μουσική και έγραφε τραγούδια αντλώντας έμπνευση από την προσωπική ζωή τη δική του αλλά και των φίλων του, προκάλεσε αίσθηση πολύ γρήγορα, μέσω των ερασιτεχνικών βίντεο που ανέβαζε στο YouTube.

Η αγάπη του για την μουσική τον έκανε να παραιτηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό το 2013 και να ακολουθήσει καριέρα τραγουδιστή.

Όλο και περισσότερος κόσμος ενδιαφερόταν να μάθει για αυτό τον νέο παιδί με την γνήσια λαϊκή φωνή που τραγουδούσε με πάθος από το δωμάτιο του σπιτιού του, παίζοντας την κιθάρα του.

Η επιτυχία μέσω YouTube

Η γνωριμία του με το κοινό ξεκίνησε μέσω YouTube, παρουσιάζοντας δικά του τραγούδια, τα οποία τα συνόδευε με την κιθάρα του.

Σύντομα τα βίντεο που αναρτούσε είχαν μεγάλη απήχηση. Ήταν πια θέμα χρόνου η εμφάνισή του στη δισκογραφία και στις μεγάλες πίστες.

Ο πρώτος δίσκος είχε τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία έκανε το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονταν ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο.

Είχε μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του, για την οποία έχει γράψει κι ένα τραγούδι με το όνομά της, «Αθηνά».

Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα». Το 2014 κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ του με τίτλο «Πανσέληνος και κάτι Εισ-Πνοή» (Α’ Μέρος).

Το 2015 κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ του με τίτλο «Πανσέληνος και κάτι Εκ-Πνοή» (Β’ Μέρος).

Δικά του τραγούδια του ερμήνευσαν πολύ γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Γιάννης Πλούταρχος, η Ειρήνη Παπαδοπούλου, η Ελένη Χατζίδου και η Αμαρυλλίς.

Με τον Βασίλη Καρρά ερμήνευσε σε ντουέτο το τραγούδι του «Για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε» και οι δυο τους είχαν μία σχέση πατέρα – γιου μέσα από την συνεργασία τους στον χώρο του τραγουδιού.

Διαβάστε επίσης  Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του Ιάσονα

Ιδιαίτερα δημοφιλής και στην πίστα, δημιουργούσε παροξυσμό στους θαυμαστές του που γέμιζαν ασφυκτικά τους χώρους όπου εμφανιζόταν.

Τον Φεβρουάριο του 2016 προκάλεσε αντιδράσεις στην Κύπρο, όταν αφιέρωσε στο ακροατήριό του σε κέντρο της Λευκωσίας ένα νέο του τραγούδι με τους στίχους «Με συγχωρείς για τα επόμενα/μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα/πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα/που τριγυρνά στα κατεχόμενα».

Το χρονικό της τραγωδίας που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

Όλα έγιναν στις 08:20 το πρωί της Πέμπτης 18/02/2016 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού.

Το ΙΧ (μάρκας Μερσεντές) που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης ξέφυγε από την πορεία του και με μεγάλη ταχύτητα, καρφώθηκε σε δέντρο.

Μόλις είχε τελειώσει την πρόβα του στο κέντρο, όπου επρόκειτο να εμφανιστεί από την επόμενη μέρα μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη και ανυπομονούσε πολύ για αυτή τη συνεργασία.

Ο γνωστός τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ οι δύο γυναίκες, Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριακού, που επέβαιναν μαζί του στο αυτοκίνητο νοσηλεύτηκαν σε σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό.

Στο νοσοκομείο μετέβη επιχειρηματίας γνωστού νυχτερινού κέντρου, ο οποίος και αναγνώρισε τη σορό του άτυχου τραγουδιστή. Αμέσως μετά έφθασε και ο αδελφός του για την τυπική ταυτοποίηση των στοιχείων του, αφού ο Παντελής Παντελίδης δεν είχε πάνω του ταυτότητα ή κάποιο άλλο έγγραφο.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατέβαλαν τιτάνιες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν τον τραγουδιστή από το όχημα, το οποίο είχε κυριολεκτικά διαλυθεί.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για το τραγικό συμβάν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικράτησε πανδαιμόνιο.

Σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι εκατοντάδες απλοί πολίτες και θαυμαστές του λαϊκού τραγουδιστή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο του δυστυχήματος αλλά και το πατρικό του στη Νέα Ιωνία. Άφηναν λουλούδια, γράμματα…

Ένα μήνα μετά το τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν αλκοόλ στο αίμα του τραγουδιστή. Τον Οκτώβριο του 2017 το εισαγγελικό πόρισμα έδειξε ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και η υπόθεση του δυστυχήματος μπήκε στο αρχείο.

Η οικογένειά του μην μπορώντας να πιστέψει στον χαμό του, έχει κάνει τα πάντα όλα αυτά τα χρόνια για να βρει τη δική τους δικαίωση σε όλη αυτήν την ιστορία.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 στη Νέα Ιωνία, ενώ νωρίτερα η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Ο Παντελής Παντελίδης βραβεύτηκε στην 10η απονομή των μουσικών βραβείων MAD το 2013 για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη.

Αναδείχθηκε ως ο «καλύτερος άνδρας καλλιτέχνης του 2016» στα MAD Video Music Awards.

Το βραβείο του παρέλαβαν τα αδέρφια και οι φίλοι του τραγουδιστή εκφράζοντας παράλληλα την ευχαρίστηση τους για την υποστήριξη του κόσμου στα τέσσερα χρόνια πορείας του.

Το 2017 το «Θυμάμαι» του Παντελή Παντελίδη βραβεύτηκε ως «το τραγούδι της χρονιάς» στα MAD Video Music Awards και το 2018 το «Καράβια στο βυθό» του Παντελή Παντελίδη ήταν υποψήφιο ως «το τραγούδι της χρονιάς» στα MAD Video Music Awards.


Λίγα χρόνια μετά τον θάνατό του η οικογένεια του πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην κυκλοφορία ενός ακόμη δίσκου με τον τίτλο «Αχ Και Να ‘Ξερα Πού Να ‘Σαι».

Είναι το πρώτο μεταθανάτιο άλμπουμ του καλλιτέχνη που λατρεύτηκε κυριολεκτικά από το κοινό.

Πηγή: newsit.gr