Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Ζευγάρια από το εξωτερικό ζητούν να μάθουν αν είναι οι γονείς νεογνών

Θεσσαλονίκη νοσοκομείο Γεννηματάς

Εχουν στα χέρια τους στοιχεία για τις παρένθετες μητέρες

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν ζευγάρια από το εξωτερικό, μετά την υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά, προκειμένου να μάθουν αν είναι οι γονείς των νεογνών που γέννησαν παρένθετες μητέρες στο νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με τον Alpha, ήδη έχουν φτάσει στα Χανιά νεαρά ζευγάρια από το εξωτερικό, τα οποία είχαν απευθυνθεί στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης με τις παράνομες υιοθεσίες και την εμπορία βρεφών. Αυτά τα ζευγάρια ζητούν από τον εισαγγελέα να δώσει την άδεια να έρθουν σε επαφή με τα νεογέννητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ζευγάρια αυτά έχουν στα χέρια τους στοιχεία για τις παρένθετες μητέρες, που θα κυοφορούσαν τα δικά τους παιδιά.

Σε αυτή τη φάση φέρεται να έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τουλάχιστον μία περίπτωση προκειμένου να προχωρήσει η εξέταση DNA σε γονείς.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε δύο φορές κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία μέσα σε ένα 24ωρο

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας άλλο ένα ζευγάρι αναμένεται να υποβληθεί σε τεστ DNA. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι φέρονται να ισχυρίζονται ότι είναι οι βιολογικοί γονείς των δίδυμων παιδιών που γεννήθηκαν τη Δευτέρα στο Nοσοκομείο Χανίων από μία παρένθετη μητέρα γεωργιανής καταγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά αυτή τη στιγμή στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου Χανίων υπάρχουν τέσσερα νεογέννητα που ήρθαν στον κόσμο από παρένθετες μητέρες γεωργιανής καταγωγής.

Οι συγκεκριμένες γυναίκες είχαν συνεργαστεί με το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που ερευνάται από τις Αρχές για την εμπορία βρεφών. Την ίδια στιγμή ένα ακόμη μωρό που σχετίζεται με το συγκεκριμένο κέντρο αναμένεται να γεννηθεί το επόμενο διάστημα.

*Φωτογραφία αρχείου