Πάτρα – Λέων: “Μαλένα και Ιριδα ‘έσβησαν’ μέσα σε τρία λεπτά”

Πάτρα Μαλένα Ιριδα

Εκανε λόγο για μαρτυρικό θάνατο

Πάτρα – Λέων: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολίασε στο MEGA το πόρισμα που αποκάλυψε πως ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας ήταν ασφυκτικός.

Ο κ.Λέων ήταν ένας από τους πρώτους που είχαν κάνει λόγο για ασφυκτικό θάνατο από εγκληματική ενέργεια για τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Σημαίνει πως κάποιος έκλεισε το στόμα και τη μύτη των παιδιών και ουσιαστικά από έλλειψη οξυγόνου μέσα σε λίγα λεπτά κατέληξαν», είπε ο ιατροδικαστής για τον ασφυκτικό θάνατο των παιδιών.

«Ο ασφυκτικός θάνατος έχει μία σύντομη σχετική διάρκεια, από 3 έως 5 λεπτά είναι αρκετά. Είναι ένας θάνατος που από τη μεριά του δράστη θέλει πολύ μεγάλη θέληση για να πραγματοποιήσει την πράξη του. Στο πρώτο λεπτό ο οργανισμός χάνει τις αισθήσεις του. Το ένα λεπτό είναι 60 φορές να μετράμε με τη μορφή δευτερολέπτων και παράλληλα να ενεργούμε προς αυτή την κατεύθυνση, να μην κάνουμε πίσω ούτε μία στιγμή».

Διαβάστε επίσης  Πάτρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε 3χρονο αγόρι

Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: “Αρνούμαι κάθε υπόνοια, κάθε υποψία”

Ο κος Λέων τόνισε πως ο ασφυκτικός θάνατος διαγιγνώσκεται δύσκολα, ιδιαίτερα σε παιδιά.

«Είμαστε πολύ τυχεροί, εντός εισαγωγικών, ότι στα συγκεκριμένα παιδιά υπήρχαν τραύματα. Συνήθως δεν έχουμε ούτε τραύματα, γιατί οι αντιστάσεις είναι ελάχιστες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για συγγενικά πρόσωπα. Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε αρκετά σπάνια, αλλά και τα ευρήματα θέλουν πολύ μεγάλη μελέτη», δήλωσε.

Σχετικά με τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις που απέδιδαν τους θανάτους σε παθολογικά αίτια ο κ.Λέων δήλωσε πως θέλει αν πιστεύει ότι δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά των ιατροδικαστών.