Πάτρα: Προθεσμία πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για την κατάρρευση της γέφυρας

Πάτρα γέφυρα

Τους βαραίνουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες

Προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες μετά την κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα της Πάτρας.

Πλέον τους βαραίνουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, καθώς αποτέλεσμα του δυστυχήματος ήταν να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν επιπλέον δώδεκα άτομα.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας και ο ένας από τους δύο χειριστές των μηχανημάτων που βρέθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, θα συνεχίσουν να κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Πατρών, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι τραυματίες και νοσηλεύονται φρουρούμενοι στα νοσοκομεία της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύεται ο ένας χειριστής και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ο εργοδηγός.

Πλέον και οι 4 αντιμετωπίζουν την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία του άρθρου 286 (γ) του Ποινικού Κώδικα, περί παράβασης κανόνων οικοδομικής για ενέργειες παρά τους κοινώς αναγνωρισμένους τεχνικούς κανόνες που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου.

Την ίδια ώρα για την ανεύρεση τυχόν εγκλωβισμένων στα χαλάσματα της γέφυρας που κατέρρευσε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πάτρα, συνεχίζουν οι άνδρες της ΕΜΑΚ τις έρευνες τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρη Μαρμούτα που μίλησε στο newsit.gr, τα ερωτήματα που εγείρονται μετά το δυστύχημα στην Πάτρα είναι πολλά.

«Κυριακή κάτω από συνθήκες καύσωνα στις 12.47 δόθηκε σήμανση στην Πυροσβεστική για την κατάρρευση της γέφυρας. Δεν θα έπρεπε να εργάζονταν. Από κει και πέρα, τα ζητήματα και τα ερωτήματα είναι πολλά. Είχαν άδεια για να δουλέψουν Κυριακή; Ποιος είχε δώσει την άδεια; Αν δεν είχαν άδεια γιατί εργάζονταν;

Γιατί υπήρχε κόσμος κάτω από τη γέφυρα ενώ γίνονταν εργασίες και πάνω στην γέφυρα τρυπούσαν τα τρυπάνια; Τίποτα από αυτά δεν επιτρέπεται.

Διαβάστε επίσης  Στη φυλακή πασίγνωστος δικηγόρος για τον βιασμό δύο ανήλικων αδελφών

Ούτε η εργασία επιτρεπόταν και ειδικά χθες Κυριακή μετά τις 12:00 το μεσημέρι, σύμφωνα με την απόφαση λέγανε όλοι ότι ήταν η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα. Και υπήρχε κόσμος κάτω από τη γέφυρα να κόβει και να μεταφέρει σίδερα. Την στιγμή του δυστυχήματος ήταν στο σημείο 10 με 15 άτομα» αναφέρει ο κ.Μαρμούτης.

Αναπάντητα ερωτήματα

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Πάτρας υπογραμμίζει ότι «μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος είναι νεκρός και ένας άλλος είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Οι εργαζόμενοι είναι τραυματίες και από ό,τι γνωρίζω ο ένας χειρουργήθηκε και είναι εκτός κινδύνου.

Ο άλλος άνθρωπος που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση είναι Ρόμα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει η δουλειά που κάνει η πυροσβεστική στα συντρίμμια και ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρχει κάποιος άλλος κάτω από τα χαλάσματα και ότι θα τελειώσει εκεί το κακό που έγινε».

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας ανακοίνωσε από χθες, Κυριακή πως θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία.

«Εμείς σαν εργατικό κέντρο έχουμε κηρύξει 24ωρη παμπατραϊκή απεργία και πραγματοποιούμε τώρα συγκέντρωση.

Αύριο το βράδυ στις 20.30 έχουμε και πάλι συγκέντρωση-συλλαλητήριο στο εργατικό κέντρο Πάτρας για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς αλλά και για την πυροπροστασία γιατί έχουμε και επικίνδυνες φωτιές όπως αυτή στο Αίγιο» αναφέρει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi