Πάτρα: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 49χρονου που πέθανε έξω από το νοσοκομείο

Πάτρα

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και τα αδέλφια του

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/7) το απόγευμα η κηδεία του 49χρονου που πέθανε αβοήθητος έξω από το νοσοκομείο στην Πάτρα.

Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν σε κλίμα οδύνης  τον 49χρονο που κατέληξε λίγα μέτρα από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στην Πάτρα αφού οι γιατροί δεν τον εξέτασαν και τον παρέπεμψαν σε άλλο νοσοκομείο που εφημέρευε.

Απαρηγόρητη ήταν τα αδέλφια του και η μητέρα του που πρόσφατα είχε χάσει την κόρη της από κορονοϊό, και σήμερα αναγκάζεται να αποχαιρετήσει ακόμα ένα από τα επτά παιδιά της, τον Θεόδωρο Νεμουτιανο.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Σκιαδά Τριταίας. Μεταξύ άλλων σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tempo24.news, παρόντες είναι οι Αχαιοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου και ο τ. Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Υπενθυμίζεται πως ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» παραιτήθηκε για την υπόθεση του θανάτου του 49χρονου που έδιωξαν από το νοσηλευτικό ίδρυμα επειδή δεν εφημέρευε.

Ξεσπά η αδελφή του 49χρονου: «Να τους χειροκροτήσουμε, τον άφησαν να πεθάνει»

«Να βγούμε στα μπαλκόνια να τους χειροκροτήσουμε, αυτούς που εκτέλεσαν τον αδερφό μου» ξεσπά η κ. Kατερίνα Νεμουτιάδου, αδελφή του 49χρονου που κατέληξε έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στην Πάτρα.

Όπως είπε μιλώντας στον Alpha, η ζωή του αδελφού της για το προσωπικό του νοσοκομείου ήταν «ένα λάθος».

«Ένα μεγάλο νοσοκομείο όπως ο Αγ. Ανδρέας πρωτοπόρησε», είπε ταραγμένη και συνέχισε: «Έκαναν μια εικονική και λεκτική διάγνωση. Άκουσαν τι τους είπε, αλλά δεν τον εξέτασαν. Μια νοσοκόμα είδε και άκουσε και αποφάσισε να εκτελέσει τον αδερφό μου. Δεν έχω ξανακούσει περίπτωση να μην τον εξετάσει γιατρός».

«Να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε τους υπεύθυνους του νοσοκομείου, που άφησαν τον αδελφό μου, τον εκτελέσανε και πέθανε. Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη που το ξεκίνησε, αλλά θέλω να το τελειώσει. Καμία μάνα σα τη δικιά μου, καμία αδελφή να μη το ζήσει αυτό. Πήγε το παλικάρι μας και το διώξανε. Το είδε η νοσοκόμα και αποφάσισε οτι είναι καλά. Δεν φώναξε έναν γιατρό. Η μητέρα μου μέσα σε 10 μήνες θάβει δεύτερο παιδί, να τους χειροκροτήσουμε. Να βγει ο Πλεύρης και να με κοιτάξει στα μάτια αν ήταν η δική του μάνα τι θα τις έλεγε, να της το πω και εγώ», ξέσπασε.