Πέθανε ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος

Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος

Το “αντίο” του γιου του στο Facebook

Θλίψη στον χώρο των επιχειρήσεων καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 χρονών ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος, που ήταν πατέρας του προέδρου της Εγνατίας Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του επιχειρηματία Προκόπη Κωνσταντόπουλου.

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook μία φωτογραφία με τον πατέρα του, Λεωνίδα Κωνσταντόπουλο, γράφοντας: «Αντίο Πατέρα».

Τον δικό του αποχαιρετισμό στον Λεωνίδα Κωνσταντόπουλο έκανε και μέσω των social media, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, γράφοντας τα εξής:

«Έφυγε πλήρης καρποφόρων και δημιουργικών ημερών ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος, μαχόμενος, μέχρι την υστάτη στιγμή, στις επιχειρηματικές επάλξεις, όχι ως συνταξιούχος αλλά ως ένας δραστήριος εργαζόμενος, παρά την προχωρημένη ηλικία του.

Δικαίως λοιπόν αποχαιρετούμε, έναν από τους πρυτάνεις της πιερικής επιχειρηματικότητας, ευχόμενοι από καρδιάς, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Ο Λεωνίδας Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε στο χωριό Κλήμα του Δήμου Μεσσήνης το 1930.

Εκεί, ο μετέπειτα βιομήχανος ελαιολάδου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του προσπαθώντας να επιβιώσει δύσκολα με τις αγροτικές ασχολίες σε μια περίοδο της Ιστορίας εξαιρετικά δύσκολη. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Εμφύλιος αργότερα και οι εν γένει δυσκολίες τον οδήγησαν σε έναν αγώνα επιβίωσης. Πολύ νέος στην ηλικία αναγκάστηκε να φύγει από το χωριό του και να ξεκινήσει τη ζωή του υπηρετώντας στην Αστυνομία της Κατερίνης, την περιοχή που τον αγκάλιασε.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στις Ενοπλες Δυνάμεις: Επισμηνίας "έχασε" τη ζωή του στην Τανάγρα 

Μεγαλωμένος με την ελιά και το λάδι, όπως ο ίδιος έλεγε, αντιλήφθηκε ότι «η ελιά είναι ένα προϊόν με το οποίο δεν χορταίνεις, αλλά και δεν πεινάς». Τότε πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την Αστυνομία και να αφιερωθεί σε αυτό που ως Μεσσήνιος γνώριζε καλά: το εμπόριο της ελιάς, έχοντας όμως ως έδρα τη Βόρεια Ελλάδα. Ανθρωπος εργατικός, πάλεψε για τα οράματά του ξεκινώντας την εταιρεία του το 1956. Δημιούργησε δικούς του ελαιώνες όπου έβρισκε καλά κτήματα και ποιοτικές ποικιλίες ελιών.

Σύντομα οι δουλειές του θα πάνε καλά και στη δεκαετία του ’60 θα επεκταθεί στο εμπόριο, προσλαμβάνοντας προσωπικό και συνεργαζόμενος με ανθρώπους της δουλειάς του. Εφάρμοσε την αρχή «Οι σωστοί συνεργάτες αμείβονται καλύτερα» και πάντα έλεγε: «Καλύτερα να μου φέρουν οι συνεργάτες μου καλό εμπόρευμα παρά να το γυρίσω πίσω, να χάσω τη φήμη μου και να στενοχωρηθώ με τους προμηθευτές». Στην Πιερία έστησε και το σπιτικό του, καθώς εδώ παντρεύτηκε τη σύζυγό του Μάρθα Ευθυμιάδου, μαζί με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά: τον Γιώργο και τον Προκόπη.