Πιερία: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη μέσω τηλεφώνου και της πήραν 5.000 ευρώ

Γι’ ακόμη μία φορά, με τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης, κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη γυναίκα.

Παρά την ενημέρωση και τις συστάσεις της Αστυνομίας, ηλικιωμένοι κυρίως, συνεχίζουν να «πέφτουν στην παγίδα» της απάτης που στήνουν εις βάρος τους επιτήδειοι, με το πρόσχημα ότι κάποιος άνθρωπός τους κινδυνεύει, για να τους αποσπάσουν χρήματα.

Αυτή τη φορά κατάφεραν να αποσπάσουν περίπου 5.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην περιοχή της Πιερίας. Ενας αλλοδαπός τηλεφώνησε στη γυναίκα και ισχυρίστηκε ότι φιλικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί και ζήτησε χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Για να γίνει περισσότερο πιστευτός, γυναίκα συνεργός του παρίστανε στο τηλέφωνο το φιλικό πρόσωπο της ηλικιωμένης.

Με την μέθοδο αυτή, κατάφεραν να αποσπάσουν από την ηλικιωμένη το ποσό των 4.990 ευρώ. Τα χρήματα παρέλαβε ο ίδιος ο αλλοδαπός.

Διαβάστε επίσης  Πέλλα: 43χρονος είχε πάνω από 600 λίτρα λάδι αμφιβόλου ποιότητας

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο άνδρας στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ολόκληρο το χρηματικό ποσό το οποίο και αποδόθηκε στην παθούσα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού άνδρα, η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.