Πήλιο: Καταδικάστηκε ο άνδρας που πέρασε τον φίλο του για αγριογούρουνο και τον πυροβόλησε σε κυνήγι

Κιλκίς

Η σύζυγος του θύματος κατέθεσε ότι ο 57χρονος στηρίζει την οικογένειά της

Στο δικαστήριο αναβίωσε η τραγωδία που είχε σημειωθεί στο Πήλιο το 2020, όταν δύο φίλοι πήγαν για κυνήγι αγριογούρουνων και ο ένας πέρασε τον άλλον για ζώο πυροβολώντας σε βάρος του, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να χάσει τη ζωή του.

Το θύμα είχε πάει για κυνήγι στην Τσαγκαράδα Πηλίου με έναν φίλο του, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καθώς εκείνη την περίοδο το κυνήγι αγριογούρουνων απαγορευόταν. Αυτό όπως αποδείχθηκε έπαιξε καταλυτικό ρόλο στα όσα έγιναν. Χωρίς γιλέκο, ο άτυχος άντρας βρέθηκε στο στόχαστρο και έπεσε νεκρός. Ο φίλος του εμφανίστηκε συντετριμμένος στο δικαστήριο. Τόνισε ότι δεν πρόκειται να ξεπεράσει ποτέ τα όσα έγιναν και ανέφερε πως είναι υποχρέωσή του να στηρίζει οικονομικά τη γυναίκα του φίλου του που έμεινε χήρα με μικρά παιδιά.

Με την καθοριστική κατάθεση της συζύγου του θύματος έκλεισε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στα δικαστήρια του Βόλου ο φάκελος της τραγωδίας που σημειώθηκε στο Πήλιο τον Νοέμβριο του 2020, όταν 57χρονος σκότωσε στο κυνήγι τον φίλο του.

Χθες ο 57χρονος από την Αλβανία που σκότωσε ομοεθνή του την ώρα που κυνηγούσαν αγριογούρουνα στην περιοχή του Μυλοποτάμου στην Τσαγκαράδα, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Διαβάστε επίσης  Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαρύτατες κατηγορίες στους οπαδούς για τη δολοφονική επίθεση

Ο δράστης και το 33χρονο θύμα ήταν καλοί φίλοι και σε βάρος του 57χρονου είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε βαθμό πλημμελήματος. Το θύμα διέμενε στην Τσαγκαράδα και κάλεσε τον φίλο του για κυνήγι σε περίοδο που απαγορευόταν καθώς ίσχυαν μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Οι δύο φίλοι δεν φορούσαν γιλέκα, όπως ορίζουν οι κανόνες ασφαλείας και ο 57χρονος την ώρα που είχε στοχεύσει αγριογούρουνο, κατάλαβε πως χτύπησε τον φίλο του, ο οποίος είχε μετακινηθεί από την θέση του χωρίς να τον ενημερώσει.

Τα σκάγια σκότωσαν τον 33χρονο, που πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία, με τραύματα στο πόδι και την κοιλιακή χώρα.

Η σορός του 33χρονου μεταφέρθηκε στην Αλβανία για την κηδεία ενώ στη γειτονική χώρα εγκαταστάθηκε και η έγκυος τότε σύζυγός του με τα δύο τους παιδιά, καθώς είχαν λήξει τα έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα.

H σύζυγος του 33χρονου κατέθεσε πως οι δύο άντρες ήταν στενοί φίλοι και ποτέ δεν έπαψε ο 57χρονος να την συνδράμει οικονομικά και να την βοηθάει. Ο δράστης ήταν συγκλονισμένος και δήλωσε ότι ποτέ δεν θα ξεπεράσει το γεγονός, ενώ ανέφερε πως θεωρεί υποχρέωση να στηρίζει την οικογένεια του φίλου του.

Πηγή: gegonota.news