Προφυλακιστέοι ο πρώην παράγοντας του μπάσκετ και ο λογιστής που εμπλέκονται στο κύκλωμα απάτης του ΕΟΠΥΥ

δικαστήρια ιστιοπλοϊα Θεσσαλονίκη

Στην υπόθεση εμπλέκονται και γιατροί του δημοσίου

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν σήμερα μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια, δυο από τους πέντε συλληφθέντες για το κύκλωμα απάτης στον ΕΟΠΠΥ.

Κατά περίπτωση οι πέντε κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για εγκληματική οργάνωση, απάτη, ψευδές βεβαιώσεις, δωροδοκία υπαλλήλου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τους ίδιους να αρνούνται την διάπραξη τους. Μάλιστα, εκτός από τους πέντε συλληφθέντες στην υπόθεση εμπλέκονται και ιατροί του δημοσίου για τους οποίους όμως δεν εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι αρχές τα μέλη του κυκλώματος συνεργάζονταν με γιατρούς έναντι αμοιβής και προχωρούσαν στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αλλά εν αγνοία τους. Η δράση του κυκλώματος, μέσω πέντε τουλάχιστον εταιρειών, φέρεται να εκτείνεται από το 2018.

Ακόμη, στο φάκελο που έχουν σχηματίσει οι αρχές περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και καταθέσεις ασθενών οι οποίοι αναφέρουν πως δεν γνωρίζουν καν τους γιατρούς του δημοσίου που συνταγογράφησαν με το ΑΜΚΑ τους ενώ κάποιοι εκ των ασφαλισμένων, που χρησιμοποιήθηκαν τα ΑΜΚΑ τους, δεν βρίσκονται καν στη ζωή.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε και απείλησε ότι θα σκοτώσει τη σύζυγό του - «Τον συγχωρώ, ήταν πάνω στα νεύρα»

Οι προφυλακίσεις

Ειδικότερα, σήμερα μετά τις απολογίες τους με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, πρόεδρος ορισμένων εκ των εμπλεκόμενων εταιρειών και πρώην πρόεδρος σε ΚΑΕ της Βορείου Ελλάδος και ένας λογιστής, ο οποίος επίσης φέρεται και αυτός να είναι αρχηγικό μέλος του κυκλώματος.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι τρεις που απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγυοδοσίας ύψους από 8.000 μέχρι 10.000 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr