Ψευτογιατρός: Ερευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος του

ψευτογιατρός

Αν βρεθεί κάτι, θα γίνει δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων

Έρευνα σε βάρος του 66χρονου ψευτογιατρού ξεκινά η Αρχή κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, προκειμένου να εξακριβωθεί αν εμπλέκεται μαύρο χρήμα στην υπόθεση.

Η αυτεπάγγελτη παρέμβαση του επικεφαλής ε.τ αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ήρθε μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και τις δημόσιες δηλώσεις της αστυνομίας για την κίνηση ποινικής διαδικασίας σε βάρος του φυσιοθεραπευτή, ο οποίος εμφανίζεται να παρείχε έναντι αδράς αμοιβής -ως μη όφειλε- ιατρικές υπηρεσίες σε βαριά πάσχοντες προκαλώντας -ενδεχομένως- βαρύτατες βλάβες στην υγεία τους.

Η Αρχή, εφόσον διαπιστώσει παράνομες ενέργειες, θα εκδώσει διάταξη δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων.

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ: «Έφτασε να πουλάει το κάθε φιαλίδιο 30.000 ευρώ»

Για την υπόθεση του ψευτογιατρού που εξαπάτησε ασθενείς με την προϋπόθεση να βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Ο νέος ψευτογιατρός εμφανιζόταν ως νευρολόγος και ο συνεργός του από την Γερμανία ως γενετιστής και έταζαν θεραπείες με βλαστοκύτταρα και πεπτίδια, πρόσθεσε η ίδια.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ανήλικες λήστεψαν 14χρονη στη Χαριλάου και την ξυλοκόπησαν μέσα στο ΑΠΘ

Εξήγησε ότι χρέωνε τις θεραπείες του ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ασθενούς και το πόσα χρήματα ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν.

Διαβάστε επίσης: Ψευτογιατρός: «Του δημιουργούσε συνεχώς αμφιβολίες – Μας πήρε 135.000 ευρώ», δηλώνει η μητέρα θύματος

«Έφτασε το κάθε φιαλίδιο να το πουλάει για 25.000-30.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δημογλίδου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν έρθει στο φως μόνο 15 περιπτώσεις, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης θα προκύψουν και άλλα θύματα.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ είπε ότι η δικογραφία έχει παραδοθεί στην εισαγγελία και αναμένονται τα αποτελέσματα από την κύρια ανάκριση.

Συμπλήρωσε ότι για ο ίδιος άνθρωπος είχε καταγγελθεί από το 2016 για απάτη και όχι γα ανθρωποκτονία, όπως είναι τώρα οι κατηγορίες, και του είχαν από τότε επιβληθεί περιοριστικοί όροι, οπότε ήδη υπήρχε ένα ιστορικό που σήμανε συναγερμό στις Αρχές.