Ραφήνα: Εληξε η “Οδύσσεια” των επιβατών του “Fast Ferries Andros” μετά από 18 ώρες (ΒΙΝΤΕΟ) 

Ραφήνα λιμάνι πλοίο "Fast Ferries Andros"

Μέσα σε αυτό ήταν 730 άτομα

Μετά από 18 ώρες έληξε η “Οδύσσεια” των επιβατών του πλοίου “Fast Ferries Andros”, καθώς αυτό κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας περίπου στις 00:50 της Κυριακής 10/9.

Το πλοίο βρισκόταν ακινητοποιημένο στη θάλασσα επειδή μπλέχτηκε η προπέλα του με την άγκυρα άλλου πλοίου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 07:30 το πρωί χθες λίγο έξω από το λιμάνι της Ραφήνας, όταν τα πλοία Fast Ferries Andros, Αικατερίνη Π. και Superferry έμπλεξαν μεταξύ τους και έτσι ξεκίνησε μια τεράστια ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Το Fast Ferries Andros ήταν το πλοίο που αντιμετώπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς χρειάστηκε η επέμβαση ειδικού συνεργείου για να βγάλουν την αλυσίδα της άγκυρας από την προπέλα του. Μέσα σε αυτό ήταν 730 επιβάτες, 48 άτομα πλήρωμα, 66 αυτοκίνητα, 13 φορτηγά και 8 μηχανές.

Διαβάστε επίσης  Εργατικό ατύχημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης - Στο νοσοκομείο 31χρονος

Αργά το απόγευμα, μεταφέρθηκαν τρόφιμα και φάρμακα στους επιβάτες του πλοίου, ενώ τα άλλα πλοία Andros Queen, Θεολόγος Π και Superferry, αντί της Ραφήνας, είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Λαυρίου για λόγους ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το rafinapikerminews.gr, γύρω στις 00:50 έληξε η ταλαιπωρία των επιβατών καθώς το Fast Ferries Andros κατέπλευσε στην προβλήτα 9 του λιμανιού της Ραφήνας με τη βοήθεια 3 ρυμουλκών ενώ έγιναν τιτάνιες προσπάθειες να «δέσει», αφού στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Δείτε βίντεο