Σαρηγιάννης για Oμικρον: Κορύφωση του κύματος στις 19 με 22 Ιανουαρίου με 65000 κρούσματα ημερησίως

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, μίλησαν για την εξέλιξή της πορείας του κορονοϊού στη χώρα μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, το πρωί της Δευτέρας (03.01.2022) στον ΣΚΑΪ.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, απαντώντας στο ποιες είναι οι εκτιμήσεις του για τον αριθμό των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες δήλωσε, «Τις επόμενες μέρες περιμένουμε να δούμε μια συνεχιζόμενη αύξηση» και ότι σημείωσε ότι η κορύφωση του πανδημικού κύματος στις 19 με 22 Ιανουαρίου με 65.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα μοντέλα.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ τόνισε επίσης ότι τα κρούσματα κορονοϊού μπορεί να φτάσουν μια ημέρα ακόμη και 80.000. Για να επιβεβαιωθούν όμως οι προβλέψεις αυτών των μοντέλων, όπως εξήγησε θα πρέπει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί να διατηρηθούν έως τις 30 Ιανουαρίου.

Μετά την κορύφωση του κύματος πάντως, δεν αναμένεται, όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης, σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων αλλά κάθετη πτώση τους.

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης ανέφερε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθούν τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού αυτή τη στιγμή. Το τελευταίο πάντως 15ήμερο, από τις 16 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά τέσσερις φορές.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *