Σε απόγνωση οι κάτοικοι στην Αρχαία Ολυμπία – Στάχτη περίπου 500000 ελαιόδεντρα

Λίγες μέρες μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από την Αρχαία Ολυμπία, οι κάτοικοι εξακολουθούν να μετρούν τις πληγές τους.

Μπορεί ο αρχαιολογικός χώρος να μην καταστράφηκε, ωστόσο η φωτιά στο πέρασμά της, έκανε στάχτη 140.000 στρέμματα γης, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελιές.

«Υπάρχει μια λάθος εικόνα, και κεντρικά στην κυβέρνηση. Επειδή εδώ σε σχέση με το 2007 δεν κάηκε ο αρχαιολογικός χώρος που είναι σπουδαίο, έχει κανείς την εντύπωση ότι δεν έχει υποστεί ζημιά η Αρχαία Ολυμπία» σημείωσε, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γιώργος Γεωργίοπουλος, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας.

«Έχουμε 140.000 στρέμματα γης που καταστράφηκαν. Το 70% δηλαδή μπορεί και 100.000 στρέμματα είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Καλλιέργειες ελιάς. Μιλάμε για 400 – 500. 000 ελαιόδεντρα», τόνισε.

Οι αναδασώσεις είναι η μια πλευρά, όπως είπε, οι μελέτες πρέπει να περιλαμβάνουν και αντιπυρική προστασία από εδώ και στο εξής. Η πεύκι είναι πολύ εύφλεκτο υλικό.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε φωτιά σε μονοκατοικία στον Εύοσμο

«Δεν αντιλαμβάνονται γιατί στις εξαγγελίες και στη συμμετοχή του κ. Μπένου δεν ανακοινώθηκε προς το παρόν τίποτα. Περιμένω να δω την εξαγγελία για την Ολυμπία, περίμενα ότι θα έχει ήδη γίνει», σημείωσε και τόνισε ότι περιμένει έργα.

Πηγή: In.gr

*Φωτογραφία Αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *