Σέρρες: «Του χρωστάω τη ζωή μου, να είναι καλά», δήλωσε ο παππούς που σώθηκε με την εγγονή του από αστυνομικό

Ημαθία Απόλλων Άρης Σέρρες σύλληψη Ηράκλειο ξυλοδαρμός ληστεία

Τόνισε πως θα ψάξει να τον βρει για να τον ευχαριστήσει από κοντά

Τον αστυνομικό που ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει τον ίδιο και την τριών ετών εγγονή του όταν παρασύρθηκαν από χείμαρρο στις Σέρρες, ευχαρίστησε ο ηλικιωμένος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο 69χρονος που περνώντας με την 3χρονη εγγονή του με μοτοποδήλατο από έναν χείμαρρο παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά με κίνδυνο τη ζωή τους, βρήκαν τη σωτηρία στο πρόσωπο ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που με αυτοθυσία έπεσε στα νερά και τους έβγαλε έξω.

«Μου μιλούσε η μικρή και καθώς περνούσαμε από εκεί βούλιαξε το μηχανάκι από τη λάσπη και βρεθήκαμε στο νερό. Άρχισα να φωνάζω “βοήθεια” και ευτυχώς περνούσαν από το σημείο οι αστυνομικοί κι ένας από αυτούς έπεσε και μας έσωσε» υπογράμμισε ο 69χρονος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Ο Θεός να τον έχει καλά, αυτόν και την οικογένειά του. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, του χρωστάω τη ζωή μου. Είμαστε καλά κι εγώ και η εγγονή μου. Θα προσπαθήσω την Πρωτομαγιά να τον βρω και να τον ευχαριστήσω από κοντά».

Δείτε επίσης: Σέρρες: Οι πρώτες δηλώσεις του αστυνομικού που έσωσε παππού και εγγονή από βέβαιο πνιγμό

Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση αστυνομικών για έναν 69χρονο και το τρίχρονο εγγόνι του, που είχαν παρασυρθεί με μοτοποδήλατο από χείμαρρο, στις Σέρρες, με κίνδυνο να πνιγούν. Ο 69χρονος προσπάθησε να διασχίσει τον χείμαρρο με το μηχανάκι, έχοντας μαζί του και τον 3χρονο παιδί.

Διαβάστε επίσης  Ανήλικη στις Σέρρες κατήγγειλε τον πατριό της για βιασμό

Ο ηλικιωμένος δεν υπολόγισε σωστά τα νερά που «φούσκωσαν» και βρέθηκαν και οι δύο μέσα στα παγωμένα νερά. Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Σερρών έκαναν περιπολία στην περιοχή, όταν αντιλήφθηκαν το περιστατικό και κινήθηκαν άμεσα προς το σημείο.

Χωρίς να χάσει χρόνο, ο ένας απ’ αυτούς βούτηξε στα νερά του χειμάρρου, διασώζοντας πρώτα το ανήλικο παιδί και εν συνεχεία τον παππού. «Ακούσαμε φωνές και σταμάτησα τη μηχανή. Είδα έναν άντρα να προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια με ένα μικρό παιδί. Το νερό σε εκείνο το σημείο ήταν πολύ βαθύ» λέει ο αστυνομικός που έγινε ήρωας στις Σέρρες και συνεχίζει:

«Χωρίς να το σκεφτώ βούτηξα μέσα. Αρχικά τράβηξα το μωρό που έκλαιγε και το πήγα σε έναν συνάδελφο. Αμέσως μετά επέστρεψα και έβγαλα και τον παππού» λέει στον Alpha. Παππούς και εγγονή μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και πλέον είναι καλά στην υγεία τους.