Σοκ: Κατέρρευσε γέφυρα στην Πάτρα – Ενας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Πάτρα γέφυρα

Επιχείρηση στα συντρίμμια για να βρεθούν εγκλωβισμένοι

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (23/7) στην Πάτρα, καθώς κατέρρευσε κομμάτι γέφυρας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή του ένα άτομο.

Πρόκειται για τη γέφυρα στην οδό Διοδώρου, στα Μποζαΐτικα της Πάτρας, κομμάτι της οποίας έπεσε. Σύμφωνα με το OPEN, τουλάχιστον δύο είναι νεκροί και πέντε οι τραυματίες, ενώ υπάρχει μεγάλη επιχείρηση για να βρεθούν εγκλωβισμένοι.

Πάτρα γέφυρα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, υπάρχουν ένας νεκρός και ένας πολυτραυματίας, ενώ σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση με ειδικά μηχανήματα και εκπαιδευμένους σκύλους, για να εντοπιστούν τυχόν εγκλωβισμένοι. Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, η οποία βρίσκεται στο σημείο, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι “ακούγονται φωνές μέσα από τα συντρίμμια”

Πάτρα γέφυρα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα ήταν Ρομά, που είχαν επιλέξει να μείνουν εκεί, λόγω του καύσωνα.

Με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στην εφημερία εκτός του “Αγίου Ανδρέα” μπαίνει και το νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως ξαφνικά έπεσε η γέφυρα πάνω τους, και πως αυτός γλίτωσε από θαύμα.

Πάτρα γέφυρα

«Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα πάνω μας. Γλίτωσα από θαύμα».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του υπάρχουν εγκλωβισμένοι που έχουν πεθάνει.

Η περιμετρική οδός Πατρών με ρεύμα προς Αθήνα έχει κλείσει στο 206ο χιλιόμετρο λόγω της κατάρρευσης.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, ασθενοφόρα καθώς και μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας που προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους.

Πάτρα γέφυρα

Στον τόπο της τραγωδίας, έχουν μεταβεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Πηγή φωτoγραφιών: Eurokinissi