Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ασκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης Στάθης Παναγιωτόπουλος

“Αναμένουμε την αιτιολογία για το κακούργημα”, λένε οι δικηγόροι του

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μετά την καταδίκη του άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, με αναστολή, για δημοσιοποίηση υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του, μέσω του διαδικτύου.

Δείτε επίσης: Ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον Στάθη Παναγιωτόπουλο – Κρίθηκε ένοχος για κακούργημα

Οι δικηγόροι του πρώην παρουσιαστή, σε δήλωσή τους, σημειώνουν ότι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης είναι «σεβαστή», αλλά αναφέρουν πως αναμένεται «με μεγάλο ενδιαφέρον η αιτιολογία της από την οποία θα φανεί πού στηρίχτηκε το δικαστήριο για να διαπιστώσει την ύπαρξη σκοπού βλάβης» και εκφράζουν την προσδοκία τους ότι με τα δεδομένα στοιχεία που προέκυψαν από την δίκη η αποδιδόμενη κατηγορία στον Στάθη Παναγιωτόπουλο θα ξαναλάβει στο Εφετείο «τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της», δηλαδή αυτόν του πλημμελήματος.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Στάθη Παναγιωτόπουλου

«Με την απόφαση που εξεδόθη από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 το δικαστήριο κρίνοντας τις εφέσεις που είχαν ασκηθεί κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης του Τριμελούς Πλημ/κειου Θες/νίκης, τόσο από τον κατηγορούμενο εντολέα μας Ευστάθιο Παναγιωτόπουλο όσο και από τον Εισαγγελέα, έκρινε ότι η πράξη η οποία του αποδίδεται είναι κακουργηματικής μορφής».

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή Βουλγάρα που άρπαξε 280000 ευρώ μέσω τηλεφωνικών απατών

«Η απόφαση είναι σεβαστή και πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αιτιολογία της από την οποία θα φανεί πού στηρίχτηκε το δικαστήριο για να διαπιστώσει την ύπαρξη σκοπού βλάβης. Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον κατηγορούμενο και υπάρχει βάσιμη προσδοκία ότι με τα δεδομένα στοιχεία που προέκυψαν και κατά την εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημ/των η αποδιδόμενη στον εντολέα μας πράξη θα ξαναλάβει στο Εφετείο τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της, ήτοι αυτόν του πλημμελήματος».

«Με την παρούσα δήλωση εκφράζεται πλήρως η θέση του κατηγορουμένου και της υπεράσπισής του και ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας λόγος για οποιαδήποτε άλλη δήλωση ή τοποθέτηση».

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο επέβαλε στον 60χρονο κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 5 ετών, την οποία ανέστειλε υπό όρους και με καταβολή χρηματικής εγγύησης, ύψους 10.000 ευρώ. Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον πρώην παρουσιαστή είναι: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.