Στο Εφετείο ο Δημήτρης Λιγνάδης για τους βιασμούς – Αναβλήθηκε η δίκη για το 2024

Δημήτρης Λιγνάδης

Η πρώτη εμφάνιση του ηθοποιού μετά την αποφυλάκισή του

Για σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, είχε οριστεί να ξεκινήσει στο Εφετείο η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, σε δεύτερη βαθμό.

Ο γνωστός σκηνοθέτης πρωτοβάθμια είχε κριθεί ένοχος για τους βιασμούς δύο 17χρονων το 2015 και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών αλλά αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή μέχρι την εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο.

Αντιθέτως, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε αθωωθεί ομόφωνα για τον βιασμό ενός ενηλίκου το 2018, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά και κατά πλειοψηφία για τον βιασμό ενός 16χρονου το 2011. Όμως, λίγες ημέρες μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου η εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση, κρίνοντας πως θα πρέπει να δικαστεί ξανά ο Δημήτρης Λιγνάδης και για την υπόθεση βιασμού του 16χρονου το 2011.

Όταν αποφασίστηκε η αναστολή της έκτισης της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη είχαν προκληθεί πολλές αντιδράσεις και τώρα το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καλείται να κρίνει εκ νέου την υπόθεση.
Δημήτρης Λιγνάδης

Σήμερα εμφανίστηκε στο Εφετείο μαζί με τον Αλέξη Κούγια.

Τελευταία φορά που είδαμε τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν στις 14 Ιουλίου του 2022 όταν βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Λόγω της αποχής των δικηγόρων, ο συνήγορός του έκανε αίτημα στο δικαστήριο για αναβολή της δίκης, το οποίο έγινε δεκτό και η δίκη προσδιορίστηκε για τις 9 Σεπτεμβρίου 2024.

«Οσοι με στηρίζουν ξέρουν ότι δεν είμαι βιαστής»

«Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση πριν από την ολοκλήρωση του Εφετείου. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη δικαιοσύνη. Αν έλεγα κάτι είναι, θα ήταν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που όλο αυτόν τον καιρό με υποστηρίζουν, με πιστεύουν… Και είναι πολλοί. Δεν περίμενα να είναι τόσοι πολλοί. Και ξέρουν καλά ότι δεν είμαι βιαστής» είπε έξω από το Εφετείο ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Και κάποιος άλλος στη θέση μου αυτό θα ένιωθε. Λυπάμαι που λόγω του κλίματος δεν μπορούν κάποιοι άνθρωποι να έρθουν μάρτυρες».

Πηγή: tlife