Συγκλονίζει κάτοικος που είδε το σπίτι του να καίγεται: «Στόχος μου ήταν να φύγουν τα παιδιά μου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενας άνδρας στη Μάνδρα Αττικής που δεν ήθελε να αφήσει την περιουσία του να καταστραφεί ολοσχερώς από τη φωτιά, έμεινε πίσω, παρά τις εντολές εκκένωσης.

Μιλώντας στην κάμερα του έκτακτου δελτίου ειδήσεων του OPEN και τον ρεπόρτερ Γιάννη Ρήγο, ο άνδρας που μένει στην Μάνδρα είδε το σπίτι του να καίγεται στην πυρκαγιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια.

«Μείναμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, είδαμε τον αέρα να δυναμώνει. Προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τα παιδιά για να φύγουμε, η φωτιά πλησίαζε πάρα πολύ γρήγορα και ήταν πολύ δύσκολο», ανέφερε αρχικά ο ίδιος.

Δείτε επίσης: «Πάμε, θα καούμε» – Αστυνομικοί προσπαθούν να πείσουν κατοίκους να φύγουν από τις περιουσίες τους (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η φωτιά πέρασε από τα πεύκα στη σκεπή του σπιτιού, και από τη σκεπή μέσα στο σπίτι. Βρέχαμε το σπίτι από τις 13:00 μέχρι την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε επίσης  Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Ξυλοκόπησαν δημοσιογράφο που έκανε ρεπορτάζ στο σημείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Είχαμε ενημερώσει τους πυροσβέστες, αλλά είναι πάρα πολλές οι φωτιές και πάρα πολύ δύσκολο», είπε ο άντρας για τον τρόπο με τον οποίο κάηκε το σπίτι του. «Οι άνεμοι ήταν τρομερά δύσκολοι, μια γύρναγαν από πάνω και μια προς τα κάτω. Πέρασε εδώ, απέναντι, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα».

«Στόχος μου ήταν να φύγουν τα παιδιά μου. Σήμερα η οικογένειά μου θα μείνει στον αδερφό της συζύγου μου, αλλά η κατάσταση θα είναι δύσκολη», σημείωσε ο ίδιος με τρεμάμενη φωνή, μπροστά από το καμένο του σπίτι.