Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα όταν περικυκλώθηκε περιπολικό

αστυνομία Θεσσαλονίκη Σέρρες ΣΥΡΙΖΑ

Πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού με εντολή του Αρχηγού της αστυνομίας

Χειροπέδες περάστηκαν στον αστυνομικό ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές έξω από την ΑΣΟΕΕ όταν ομάδα ατόμων εγκλώβισε το περιπολικό στο οποίο επέβαινε.

Με εντολή μάλιστα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών στο συμβάν με τους πυροβολισμούς στα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, «είχε δοθεί σαφής εντολή να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο», όπου είχαν ξεσπάσει τα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Όχημα όμως, της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, «δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από αγνώστους που ήταν έξω από την ΑΣΟΕΕ με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο περιπολικό».

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος αστυνομικός για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Δείτε επίσης: Εγκλώβισαν περιπολικό έξω από την ΑΣΟΕΕ – Πυροβόλησαν στον αέρα οι αστυνομικοί

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο «ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα».

Η ΕΛΑΣ ανέφερε ότι ο «αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».